Ambassadeur Jeugd en Preventie

(6-8 uur p/w)

Cultuurkoepel Vechtdal te Hardenberg


Kun jij de jeugd in de gemeente Hardenberg bereiken en weet jij ze te winnen voor het nieuwe Urban Arts & Sports programma?


Cultuurkoepel Vechtdal gaat in samenwerking met gemeente Hardenberg en maatschappelijke en culturele partners de uitdaging aan om jongeren van 12 t/m 20 jaar een veilig, aantrekkelijk en uitdagend binnenschools én vrijetijdsprogramma te bieden. Rode draad in het aanbod vormen Urban Arts & Sports, waarbij je kunt denken aan activiteiten als dance (breakdance, hip hop, Poppin’ & Lockin’), art (graffiti, street art, tattoo art), music (R&B, rap, spoken word) en sports (free running, BMX, cheerleading). Deze activiteiten worden incidenteel of structureel aangeboden in de vorm van onder meer workshops, clinics en presentaties.

Naast het programmeren van een interessant en aantrekkelijk jeugdaanbod voor een brede doelgroep, is er een onderliggend doel: we willen kwetsbare jongeren een veilige plek bieden en daarmee jeugdcriminaliteit, alcohol- en drugsgebruik vroegtijdig de kop indrukken. Uitganspunt hierbij is het IJslands preventiemodel*.

Je werkzaamheden variëren en bestaan uit het mede-samenstellen van een aantrekkelijke jeugdprogrammering, ook op basis van behoefte-onderzoek waar je aan meewerkt.  Je weet  doeltreffend jongeren te enthousiasmeren en de activiteiten bij hen te promoten. Je onderhoudt  contacten met VO scholen, de samenwerkingspartners, met mogelijke aanbieders en vanzelfsprekend met de doelgroep zelf.


Jij bent

Iemand die zich thuis voelt in de jongerencultuur en grote affiniteit heeft met Urban Arts & Sports. Je spreekt de taal van de jeugd en weet waar zij zich bevinden en hoe je ze kunt bereiken. Jij vindt op natuurlijke wijze aansluiting bij de doelgroep en betrekt hen bij het binnen- en buitenschoolse programma. Je hebt organiserend vermogen, bent communicatief sterk en een echte teamplayer. Daarnaast ga je vraaggericht en met daadkracht te werk zonder het resultaat uit het oog te verliezen.


Jij beschikt over

  • minimaal mbo werk- en denkniveau;
  • een relevante opleiding, zoals bijvoorbeeld CMV, SPW of MW;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • toegepaste kennis van social media;
  • kennis van en ervaring met onder meer Outlook, Word en Excel.


Wij bieden

  • salariëring in schaal 6 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.006,- en max. € 2.668,- bij 36 u/w);
  • aanstelling van 6-8 uur per week voor de duur van een jaar, met zicht op verlenging;
  • veel ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het snijvlak van cultuur en jongerenwerk;
  • een informele en open werksfeer en veel flexibiliteit.


Waar ga je werken

Cultuurkoepel Vechtdal

Cultuurkoepel Vechtdal is onderdeel van Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg en heeft als doel om kinderen en jongeren in de gemeente kennis te laten maken met diverse vormen van (amateur)kunst om ze daarbinnen hun eigen mogelijkheden, interesses en talenten te laten ontdekken.

Cultuurkoepel Vechtdal slaat hierin een brug tussen vraag en aanbod, brengt op (pro)actieve wijze de vraag naar (amateur)kunst in kaart en ziet ook kansen in het leggen van stevige verbindingen tussen binnenschoolse en naschoolse kunsteducatie. De culturele activiteiten versterken zo veel lokale organisaties en sectoren.

Leer Cultuurkoepel Vechtdal kennen op: www.cultuurkoepelvechtdal.nl

*Meer informatie over het IJslands preventiemodel vind je hier: www.trimbos.nl/kennis/ijslands-preventie-model


Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Rijnbrink is een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. 

Maak kennis met Rijnbrink op: www.rijnbrink.nl


Interesse in deze functie?

Reageer dan vóór 19 maart 2019 via de oranje “solliciteren” button!

Wil je meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Anja Dalhuisen via anja.dalhuisen@cultuurkoepelvechtdal.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 13 van 2019 bij Cultuurkoepel Vechtdal in Hardenberg.