Bibliotheekmedewerker

Voor bibliotheken in de regio Lek & IJssel

(een flexteam functie met wisselende werktijden en -plekken)


Word jij onze nieuwe,  flexibele,  collega?

De Bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud. De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. 

Jij bent op invalbasis de gastvrouw/heer van de bibliotheek en helpt bezoekers op weg in  zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief en ook beschikbaar in de weekenden en in schoolvakanties? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je vervangt zelfstandig en flexibel de vaste medewerkers. Je bent de gastvrouw/heer van de bibliotheek. Je ontvangt (eventueel samen met een vrijwilliger) de bezoekers en zorgt voor een prettige sfeer en een prettig verblijf. Je bent het visitekaartje van de bibliotheek. 


Dit doe je door:

 • Vragen van bezoekers te beantwoorden en ze (ook digitaal) op weg te helpen;
 • Het ondersteunen bij de dienstverlening in de bibliotheek;
 • Informatie te geven en inlichtingen te verstrekken aan bezoekers van de bibliotheek en evt. samenwerkingspartners;
 • Producten en diensten van de bibliotheek te promoten;
 • Te zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie.


Jij hebt

 • MBO werk- en denkniveau; 
 • Ervaring in een werkomgeving waarbinnen klantcontact centraal staat;
 • Goede digitale vaardigheden en kennis van en affiniteit met (nieuwe) media: werken met social media, tablets, apps en e-books zijn voor jou geen probleem; 
 • Brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen;
 • Een rijbewijs en beschikking over een auto.


Wij bieden

 • Een dynamische werkomgeving;
 • Enthousiaste collega’s die je met open armen ontvangen;
 • Een flexibele (bij)baan in verschillende vestigingen;
 • Een marktconform salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken (tot wel € 2.431 bruto per maand).

Deze vacature Bibliotheekmedewerker is ideaal te combineren: 

Waar je bij andere (bij)banen vaak moet werken op vaste werktijden, is dat voor deze vacature bibliotheekmedewerker net even anders. Bij Rijnbrink profiteer je van een flexibel rooster. Perfect te combineren met een andere parttime baan, jouw studie of misschien wel dat eigen bedrijf dat je net bent gestart. 


Waar ga je werken

Bibliotheken delen vaak een gebouw met samenwerkingspartners, waarbinnen zij gezamenlijk zorgen voor de ontvangst en begeleiding van de diverse bezoekers. Zij bieden alle inwoners de mogelijkheden om zichzelf blijvend te kunnen ontwikkelen en hebben hierbij speciale aandacht voor de achterstandsgroepen. Daarnaast wil de Bibliotheek fungeren als multifunctionele ontmoetingsplaats met lokale informatieknooppunten waar regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden.  

Rijnbrink @Work

Je gaat invallen bij verschillende Bibliotheken in de regio Lek & IJssel. Je komt als invaller in de pool van Rijnbrink @Work. Zij verzorgen alles van inplannen tot de administratieve afhandeling. Het flexteam van Rijnbrink @Work bestaat uit goed ingewerkte en gekwalificeerde invallers die ingezet worden in Bibliotheken in de provincies Gelderland, Overijssel en Utrecht. Met een persoonlijke en klantgerichte werkwijze zet @Work zich in voor Bibliotheken én invallers.


Interesse in deze functie?


Reageer dan vóór 28 november 2018 via de “solliciteren” button.

Wil je meer weten dan kun je informatie inwinnen bij Rijnbrink @Work, tel. 088–1970 360.

De eerste gesprekken vinden plaats in Bibliotheek IJsselstein.