Bibliotheekmedewerker

 een flexteam functie met wisselende werktijden en –locaties


Word jij onze nieuwe,  flexibele,  collega?

De Bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud. De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. 

Waar de rol van de Bibliotheek in het verleden hoofdzakelijk lag bij ‘lezen en lenen’, verschuift deze steeds meer naar een maatschappelijke en educatieve organisatie met een positie midden in de samenleving. Naast een ontmoetingsplek is de Bibliotheek ook actief binnen de domeinen Jeugd en Onderwijs, Zelfredzaamheid en Participatie, Persoonlijke Ontwikkeling én op het gebied van Cultuur- en Kunsteducatie.


Wat ga je doen

Jij bent op invalbasis de gastvrouw/heer van de bibliotheek en helpt bezoekers op weg in   zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Heb je een brede algemene belangstelling en interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen? Ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je vervangt zelfstandig en flexibel de vaste medewerkers. Je bent de gastvrouw/heer van de bibliotheek. Je ontvangt (eventueel samen met een vrijwilliger) de bezoekers en zorgt voor een prettige sfeer en een prettig verblijf. Je bent het visitekaartje van de bibliotheek. 

Dit doe je door:

 • Vragen van bezoekers te beantwoorden en ze (ook digitaal) op weg te helpen;
 • Het ondersteunen van activiteiten in de bibliotheek;
 • Informatie te geven en inlichtingen te verstrekken aan bezoekers van de bibliotheek en evt. samenwerkingspartners;
 • Producten en diensten van de bibliotheek te promoten;
 • Te zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie.


Jij hebt

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een werkomgeving waarbinnen klantcontact centraal staat;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Kennis van en affiniteit met (nieuwe) media: werken met social media, tablets, apps en e-books zijn voor jou geen probleem; 
 • Een rijbewijs en de beschikking over een auto.


Wij bieden

 • Een dynamische werkomgeving waarin je van betekenis kunt zijn;
 • Enthousiaste collega’s die je met open armen ontvangen;
 • Een flexibele (bij)baan in verschillende vestigingen;
 • Een marktconform salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken (tot wel € 2.563,- bruto per maand);
 • Een gratis bibliotheekpas.

Uiteraard zullen we ervoor zorgen dat je, voordat je aan de slag gaat, goed geïnformeerd bent en wordt ingewerkt, zodat je goed beslagen ten ijs komt.


Deze vacature Bibliotheekmedewerker is ideaal te combineren: 

Waar je bij andere (bij)banen vaak moet werken op vaste werktijden, is dat voor de vacature bibliotheekmedewerker net even anders. Bij Rijnbrink @Work profiteer je van een flexibel rooster gedurende het hele jaar door. Dus ook gedurende de schoolvakanties en in het weekend. Perfect te combineren met een andere parttime baan, jouw studie of misschien wel dat eigen bedrijf dat je net bent gestart. 


Jouw werkplek

Bibliotheken delen vaak een gebouw met samenwerkingspartners, waarbinnen zij gezamenlijk zorgen voor de ontvangst en begeleiding van de diverse bezoekers. Zij bieden alle inwoners de mogelijkheden om zichzelf blijvend te kunnen ontwikkelen en hebben hierbij speciale aandacht voor de achterstandsgroepen. Daarnaast wil de Bibliotheek fungeren als multifunctionele ontmoetingsplaats met lokale informatieknooppunten waar regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden.  

Rijnbrink @Work

Je gaat invallen bij verschillende Bibliotheken in de provincie Gelderland, Overijssel óf Utrecht. Uiteraard houden we rekening met jouw woonplaats en de reisafstand naar de bibliotheken. We zullen je alleen vragen voor diensten met een reisafstand van 30 tot maximaal 45 minuten. 

Je komt als invaller in de pool van Rijnbrink @Work. Wij verzorgen alles van inplannen tot de administratieve afhandeling. Het flexteam van Rijnbrink @Work bestaat uit goed ingewerkte en gekwalificeerde invallers die ingezet worden in Bibliotheken. Met een persoonlijke en klantgerichte werkwijze zet @Work zich in voor Bibliotheken én invallers.


Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer dan vóór 15 september 2018 via de “solliciteren” button.

Wil je meer weten dan kun je informatie inwinnen bij Rijnbrink @Work, tel. 088–1970 360.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 26 september 2018.