Consulent basisvaardigheden
24 uur per week

Bibliotheek Nijkerk

 

“Zie jij het belang van een leven lang leren op het gebied van basisvaardigheden”

Bibliotheken veranderen in educatieve, maatschappelijke organisaties. Met extra aandacht voor dienstverlening gericht op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling. De ambitie van Bibliotheek Nijkerk is om er, samen met haar partners, voor te zorgen dat iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en de kans heeft zich een leven lang te ontwikkelen. Als consulent basisvaardigheden ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, de programmering en de uitvoering van de activiteiten rondom basisvaardigheden. Ook ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het Taalhuis Nijkerk en de activiteiten die vanuit hier georganiseerd worden. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe structuur voor het Taalhuis Nijkerk en de brede aanpak laaggeletterdheid in de gemeente Nijkerk.

Als consulent basisvaardigheden initieer je diensten op het gebied van (digitale-) basisvaardigheden, met als doel een hoger bereik van de diverse doelgroepen. Het werken aan de ontwikkeling van deze vaardigheden is van belang om mee te kunnen doen in onze samenleving. Als consulent basisvaardigheden organiseer en ondersteun je activiteiten op het gebied van basisvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Jij verzorgt de planning en uitvoering van activiteiten. Voorbeelden van deze activiteiten zijn cursussen: Klik & Tik, Digisterker en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Als coördinator Taalhuis zorg je voor de verbinding met partnerorganisaties als het gaat om lezen, schrijven en rekenen. Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de VoorleesExpres, de TaalhuisExpress en Taalhuis op School. Dit past in het ingezette beleid van een brede gezinsaanpak rondom laaggeletterdheid. Jij bent een organisator pur sang die zijn/haar hand niet omdraait voor het geven van een goede presentatie of workshop.

Jij bent een enthousiaste, sprankelende persoonlijkheid die zich zaken snel eigen kan maken. Je bent initiatiefrijk, weet denken en doen met elkaar te combineren en je wil je maximaal in zetten voor de met name kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.

Jij 

 • Hebt hbo werk- en denk niveau.
 • Bent gericht op samenwerking en verbinding en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden die je op alle niveaus kun inzetten.
 • Hebt affiniteit met de doelgroep en beschikt over kennis en vaardigheden om een passende dienstverlening te realiseren rondom (digitale-) basisvaardigheden.  
 • Volgt proactief de landelijke en regionale ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar kansen voor de dienstverlening.  
 • Organiseert je werk zelfstandig maar kan ook goed in teamverband werken eventueel met de hulp van vrijwilligers.
 • Kennis van en ervaring in & met projectmanagement.


Wij bieden

 • Een marktconform salaris schaal 7 of 8 van de cao Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.271,- en max. € 3.420,- bij 36 uren per week.
 • Een uitdagende en zelfstandige functie in een klein maar leuk team.
 • Een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt, maar ook informele ontmoeting op waarde wordt geschat.
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), bedrijfsfitness en het fietsenplan. Zie: werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden.
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband mogelijk is.


Waar ga je werken

Bibliotheken Gemeente Nijkerk is een gecertificeerde stichting die in opdracht van de gemeente Nijkerk het Bibliotheekwerk verzorgt in de kernen Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. Met meer dan 1500 activiteiten op jaarbasis en bijna 190.000 bezoekers is de Bibliotheek een belangrijke speler in de lokale samenleving op het gebied van informatie, leesbevordering, educatie, ontmoeting en cultuur.  

Bibliotheken Gemeente Nijkerk werkt samen in een gezamenlijke backoffice met de bibliotheek Brummen/Voorst en Bibliotheek Noord-Veluwe.

Rijnbrink

De Bibliotheek is je materiele werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.

Enthousiast over de vacature? 

Zie jij deze uitdaging helemaal zitten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button “Solliciteren” en stuur je cv samen met een motivatiefilmpje (mp4 bestand) in vóór 31 augustus.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Sandra Timmer via Sandra.Timmer@bibliotheeknijkerk.nl of na 9 augustus op telefoonnummer; 06 5765 6084

De eerste gesprekken vinden plaats in week 36.

 We vragen van onze nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zodat we zeker weten dat jij als nieuwe collega helemaal past in onze organisatie en bij onze visie. 

 

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.

 

Acties