Consulent Educatie 0-6 jaar 

24 uur per week

Z.s.m. in de Bibliotheek Kampen


“Zorg jij dat voorlezen bij de kinderopvang en thuis een vast onderdeel in het leven van kinderen wordt?”


Als Consulent Educatie 0-6 jaar maak je deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de programma’s en dienstverlening voor de doelgroep van 0-18 jaar. Je werkt aan en coördineert de programma’s voor de doelgroep 0-6 jaar en hun ouders. Je werkt intensief samen met de voor– en vroegschoolse instellingen in het programma Boekstart  (in de kinderopvang) en de VoorleesExpress. In gesprek met pedagogisch medewerkers onderzoek je de vraag en ontwikkel je een (voor)leesbeleid op maat. Ook zorg je voor een goede en duurzame samenwerking tussen Bibliotheek, voorschoolse instellingen en andere partners (waaronder het onderwijs, culturele instellingen en het Taalpunt). 

Samen met het team werk je aan een (gezins)aanpak rond taal en voorlezen aan jonge kinderen. Je werkt met de professionals en de kinderen en betrekt ook de ouders bij de aanpak. Je creëert  een omgeving waar alle opvoeders zich bewust zijn van het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. 

Dit doe je door: 

 • De implementatie, advisering en uitvoering van leesbevorderingsactiviteiten en –projecten; 
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en de advisering hierin naar voorschoolse instellingen; 
 • Een aantrekkelijke leesomgeving te creëren op de kinderopvanglocaties en de  medewerkers en ouders te inspireren om voor te lezen.

Jij bent een sensitieve persoonlijkheid, daadkrachtige organisator en netwerker die goed in- en extern kan samenwerken. Je weet de vraag goed op te halen én te vertalen naar concrete acties. Je onderhoudt en inspireert het netwerk van voorleescoördinatoren en organiseert deskundigheidsbevordering. Schakelen tussen beleid en uitvoering kost jou geen enkele moeite. 


Jij hebt

 • Een passende hbo opleiding afgerond; 
 • Kennis van en/of ervaring in de kinderopvang is een pré; 
 • Kennis van leesbevordering en media-educatie.

Daarnaast ben je ondernemend en weet je denken en doen met elkaar te verbinden. Je hebt de communicatieve vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus. En niet te vergeten: Als enthousiaste leesexpert heb jij een hart voor taal, (voor)lezen, mediawijsheid en kun je niet wachten je hiervoor in te zetten.


Wij bieden 

 • Salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.668,00 en max. € 3.420,00 bij 36 uren p.w.); 
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn; 
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), een laptop en mogelijkheden om je te ontwikkelen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.


Waar ga je werken 

Als Consulent ga je aan de slag bij de Bibliotheek Kampen. Een Bibliotheek die volop in ontwikkeling is en veel samenwerkt met het onderwijs en maatschappelijke partners. Je werkt hier in een team met een informele en open werksfeer waar de lijntjes kort zijn. Je zult dan ook een groot deel van je werkzaamheden zelfstandig oppakken. 


Rijnbrink 

De bibliotheek is je materiele werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.


Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 21 februari 2019 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Marjan Albers,   via  038-3331828 of 06-22310758. Of per mail:  malbers@bibliotheekkampen.nl. Marjan is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag.

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 25 februari 2019.