Consulent Jeugd & Educatie 0-6 jaar 

24 uur p/w per 01-01-2020

Per 01-07-2020 28 uur p/w

Bibliotheek Salland


Zorg jij dat voorlezen een vast onderdeel in het leven van kinderen wordt?


Als Consulent werk je aan programma’s voor de doelgroep 0-6 jaar en hun ouders. Je werkt intensief samen met de voor– en vroegschoolse instellingen in het programma Boekstart. Als coördinator van de VoorleesExpress werk je samen met vrijwilligers en neem je deel aan de provinciale overleggen.

Samen met het team werk je aan een (gezins)aanpak rond taal en voorlezen aan jonge kinderen in de kinderopvang, in kleutergroepen en op basisscholen. Je werkt met de professionals en de kinderen en betrekt ook de ouders bij de aanpak. Je creëert  een omgeving waar alle opvoeders zich bewust zijn van het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. 

Dit doe je door: 

 • De implementatie, advisering en uitvoering van leesbevorderingsactiviteiten en –projecten; 
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en de advisering hierin; 
 • Een aantrekkelijke leesomgeving te creëren en de  medewerkers en ouders te inspireren om voor te lezen.

Jij bent een sensitieve persoonlijkheid, daadkrachtige organisator en netwerker die goed in- en extern kan samenwerken. Je weet de vraag goed op te halen én te vertalen naar concrete acties. Je onderhoudt en inspireert het netwerk van voorleescoördinatoren en organiseert deskundigheidsbevordering. Schakelen tussen beleid en uitvoering kost jou geen enkele moeite. 


Jij hebt

 • Hbo werk- en denkniveau; 
 • Kennis van en/of ervaring in de kinderopvang, kleutergroepen en basisscholen is een pré; 
 • Kennis van leesbevordering en media-educatie;
 • Rijbewijs B en de beschikking over een auto.

Daarnaast ben je ondernemend en weet je denken en doen met elkaar te verbinden. Je hebt de communicatieve vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus. En niet te vergeten: Als enthousiaste leesexpert heb jij een hart voor taal, (voor)lezen, mediawijsheid en kun je niet wachten je hiervoor in te zetten.


Wij bieden 

 • Salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.668,00 en max. € 3.420,00 bij 36 uren p.w.); 
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn; 
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), een laptop en mogelijkheden om je te ontwikkelen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met zicht op een vaste aanstelling voor 24 u/w, de uren worden per 1 juli 2020 uitgebreid naar 28 u/w.


Waar ga je werken 

Als Consulent ga je aan de slag bij de Bibliotheek Salland. Een Bibliotheek die volop in ontwikkeling is en veel samenwerkt met het onderwijs en maatschappelijke partners. Je werkt hier in een team met een informele en open werksfeer waar de lijntjes kort zijn. Je zult dan ook een groot deel van je werkzaamheden zelfstandig oppakken. Jouw werkgebied betreft de gemeenten Olst, Wijhe, Ommen en Raalte.


Rijnbrink 

De bibliotheek is je materiele werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.


Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 16 oktober 2019 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Sabine Tielenius Kruythoff via 0572 – 363639.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 24 oktober en de vervolggesprekken zijn gepland op dinsdag 29 oktober as.