Consulent Jeugd & Onderwijs

Bibliotheek Twenterand

24 uur


“Ga jij als enthousiaste en verbindende leesexpert taalontwikkeling stimuleren?” 


Wij zoeken 

Een Consulent Jeugd & Onderwijs die op de hoogte is van wat er speelt in voorschoolse instellingen en het onderwijs in ons werkgebied. Iemand die de wensen vanuit deze organisaties op een efficiënte en creatieve manier omzet naar een klantgericht en aantrekkelijk bibliotheekaanbod.

Ben jij een netwerker pur sang, die zelfstandig en projectmatig kan werken, kansen ziet en ze verder ontwikkelt? Kan jij collega’s enthousiasmeren, hen ondersteunen en hun werkzaamheden coördineren, zodat zij optimaal hun talenten benutten? Draai jij je hand niet om voor het grijpen van mogelijkheden als het gaat om het ontmoeten van (nieuwe) partners en de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten? Dan zoeken we jou!


Wat ga je doen

Als Consulent Jeugd & Onderwijs werk je intensief samen met het onderwijs en andere instellingen aan leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid. Je bent, samen met jouw collega’s en netwerkpartners, verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de doelgroep 0-18 jaar. Omdat de gemeente de preventieve rol van de bibliotheek bij 0 – 6 jarigen erg belangrijk vindt, verdient deze doelgroep extra aandacht. Je verzorgt de implementatie, advisering en uitvoering van leesbevorderingsactiviteiten en – projecten. Je coördineert en voert activiteiten uit rond bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, de Bibliotheek op School en Boekstart. Je adviseert en ondersteunt leerkrachten bij het opstellen, uitvoeren en evalueren van het lees- en mediabeleid van de school. Daarnaast blijf je werken aan:

 • Een blijvende verbetering en vernieuwing van de dienstverlening;
 • De ontwikkelingen richting de maatschappelijk-educatieve Bibliotheek; 
 • Een goede duurzame samenwerking tussen Bibliotheek, onderwijs en andere instellingen (waaronder voorschoolse instellingen, culturele instellingen, het Taalpunt en de VoorleesExpress);
 • Een goede implementatie van zowel provinciaal als landelijk jeugdbeleid in bibliotheken, aansluitend bij het lokale beleid.


Wij vragen

 • Hbo werk- en denkniveau (passende hbo-opleiding met affiniteit voor onderwijs);
 • Bij voorkeur min. 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie; 
 • Kennis van jeugdliteratuur, leesbevordering, leesmotivatie; 
 • Kennis van media(wijsheid)-educatie;
 • Kennis van en ervaring met het onderwijs; 
 • Een goede mix van flair en lef;
 • Flexibiliteit, innovatief vermogen  en resultaatgerichtheid.

Daarnaast ben je ondernemend, weet je denken en doen met elkaar te verbinden. Je hebt de communicatieve vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus. En niet te vergeten: je hebt een hart voor lezen, taal, mediawijsheid en onderwijs en kunt niet wachten je hiervoor in te zetten.


Wij bieden

 • Een uitdagende en zelfstandige functie;
 • Werken in een enthousiast team;
 • Marktcomform salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.629,00 en max. € 3.369,00 bij 36 uren p.w.);
 • Goede secundaire voorwaarden;
 • Flexibel werken;
 • Goed dekkende reiskostenvergoeding;
 • Dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar met zicht op een vaste aanstelling.


Waar ga je werken

Als Consulent Jeugd & Onderwijs ga je aan de slag bij de Bibliotheek Twenterand. Een Bibliotheek die volop in ontwikkeling is. Door de transitie naar een maatschappelijk-educatieve Bibliotheek krijgt de Bibliotheek namelijk een steeds bredere functie. 

Je gaat werken in een klein team met een informele werksfeer. Daardoor zijn de lijntjes kort en je zult dan ook een groot deel van je werkzaamheden zelfstandig oppakken. Het team verzorgt de dienstverlening aan scholen en specifieke doelgroepen gericht op taal, leesbevordering en literatuur. In de structurele samenwerking met het onderwijs werk je o.a. via het model van de Bibliotheek op School. 

Meer informatie vind je via https://www.bibliotheektwenterand.nl/ 

Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Wij zijn de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel en bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Wij zijn werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland. 

Meer informatie vind je via www.rijnbrink.nl 


Interesse in deze functie?

Reageer dan vóór 18 juni 2018 via de “Solliciteren” button. 

Wil je nog net iets meer weten, dan kun je informatie over de functie inwinnen bij Dirry van de Grampel via 0546 - 562 385 (Bibliotheek Vriezenveen). Dirry is te bereiken op maandag, dinsdag of donderdag.

De eerste gesprekken zijn gepland op  25 en/of 26 juni 2018.