Consulent Sociaal Domein

32 uur per week

Bibliotheek Oldenzaal


“Uitdagend en maatschappelijk relevant werk binnen een branche in beweging”

 

Bibliotheken veranderen in educatieve, maatschappelijke organisaties. Met nieuwe dienstverlening gericht op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling wordt ingespeeld op belangrijke maatschappelijke veranderingen. Bibliotheek Oldenzaal staat met één been in het sociale domein en vervult hierin een belangrijke taak. 


Wat ga je doen

Als consulent sociaal domein houd je je bezig met basisvaardigheden voor volwassenen en initieer je diensten op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Maar ook projecten en activiteiten rondom het vinden van werk, omgaan met geld, gezond gedrag en het faciliteren van ontmoeting kunnen onderdeel zijn van jouw takenpakket. Deze dienstverlening speelt in op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen en ondersteunt gemeentelijke doelstellingen. 

Je bent in staat om kaders te formuleren van waaruit gewerkt wordt. Je zoekt actief de verbinding met andere organisaties en kunt de vertaalslag maken naar programma’s en activiteiten. Je doet dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid, maar verliest het zakelijke belang niet uit het oog. 

Het is voor jou vanzelfsprekend om collega’s te betrekken bij het bedenken en uitvoeren van de programmering. Binnen je team werk je zelfstandig aan beleidsvorming, netwerkopbouw en programmering. Ook werk je passend samen met vrijwilligers om de verandering naar de maatschappelijke bibliotheek te realiseren. 


Ben jij

 • Nieuwsgierig en ga je graag nieuwe uitdagingen aan;
 • Iemand die goed is in het aangaan en onderhouden van de juiste netwerken en samenwerkingsverbanden;
 • Hbo opgeleid, zelfstandig en ondernemend;
 • Mensgericht met een zakelijke instelling én verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Gewend om projectmatig te werken?

Kennis van het sociale domein in en om Oldenzaal (samenwerkingspartners, inhoudelijke ontwikkelingen, belangen en behoeften) is een pré. Heb je daarnaast ervaring met projectmanagement, marketing en communicatie, ondernemerschap en netwerkontwikkeling?

Wacht dan niet te lang en reageer! We willen graag kennis met je maken.


Wij bieden

 • Marktcomform maandsalaris volgens de CAO Openbare Bibliotheken schaal 8, (inschaling indicatief en afhankelijk van ervaring min. € 2.629,00 en max. € 3.369,00 bij 36 uur per week);
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken;
 • Maatschappelijk relevant werk binnen een enthousiast en betrokken team;
 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling;
 • Een informele, open en prettige werksfeer;
 • In overleg flexibele werktijden en de mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken.


Jouw werkplek

Als consulent sociaal domein ga je aan de slag bij bibliotheek Oldenzaal, een organisatie die volop in ontwikkeling is en veel samenwerkt met maatschappelijke partners. Je gaat werken in een klein team met een informele sfeer waar de lijnen kort zijn.

Kijk voor meer informatie over bibliotheek Oldenzaal op www.bibliotheekoldenzaal.nl 


Rijnbrink 

Bibliotheek Oldenzaal is je uitvoerende werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink: de provinciale serviceorganisatie voor de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 bibliotheken in Overijssel en Gelderland. 

Zie ook: www.rijnbrink.nl 


Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór 13 januari 2019 via de sollicitatiebutton. 

Wil je meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Benno Strengers, huidige consulent Sociaal Domein via 0541 – 512516.

De eerste gesprekken vinden plaats op 24 januari 2019.