Contentbeheerder/Databasebeheerder

(16 uur p/w)

De Bibliotheek Deventer


“Zorg jij dat content gezien en gelezen wordt?”

Jouw focus is het creëren en beheren van aantrekkelijke converterende content voor www.deventerwijzer.nl, de databases (G!ds en Invis) en social media kanalen. Dit doe je door het signaleren, selecteren en ophalen van informatie over het sociaal domein in Deventer en de Bibliotheek. Je onderhoudt hiervoor contacten met stakeholders op belangrijke inhoudelijke domeinen. Met de door jouw geschreven SEO teksten en diverse online marketing activiteiten zorg je ervoor dat de bezoekersaantallen stijgen. Dit betekent dat je als contentbeheerder/databasebeheerder voortdurend bezig bent met zoekmachineoptimalisatie, tijdens het maken van nieuwe content, of door het verder optimaliseren van de al bestaande (landelijke) content. 

Daarnaast zorg je dat bezoekers op de website makkelijk hun weg vinden, doordat de sitestructuur goed in elkaar zit. Je houdt je dus ook bezig met het optimaliseren van de sitestructuur, het bepalen van de juiste plek voor je content en het maken van slimme verwijzingen. 


Jij 

Bent een medewerker die graag en goed content verzorgt en met gemak een tekst opstelt. Jij kunt je inleven in de doelgroepen en een vertaalslag maken naar diverse communicatie-uitingen. Jij schrijft in eenvoudige taal die voor iedereen begrijpelijk is.  Jij kunt niet alleen analytisch denken en werken, maar hebt ook kennis van het sociaal domein in Deventer of maakt je dit snel eigen.

Je werkt vlot en nauwkeurig en kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Je werkt goed zelfstandig, kunt omgaan met een gezonde werkdruk en werkt graag samen met je collega's. Daarnaast zie je het werk liggen en ben je communicatief sterk. 


Jij hebt

Een relevante opleiding op hbo- niveau;

Kennis en ervaring met databasebeheer en CMS;

Kennis van sociaal domein van Deventer of je maakt het je snel eigen;

Kennis van en ervaring met Google Analytics, Matomo en SEO.

Ben jij bovendien oplossingsgericht, een kei in plannen en organiseren? Wacht dan niet langer en reageer op onze vacature voor Contentbeheerder / Databasebeheerder!


Wij bieden 

Een bruisende werkomgeving midden in het centrum van Deventer;

Een salaris op basis van schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.668,00 en max. € 3.420,00 bij 36 uur p/w);

In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de intentie tot verlengen;

Open en prettige werksfeer;

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB); bedrijfsfitness of het fietsenplan;

Veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;

De mogelijkheid om werkdagen- en tijden flexibel in te delen en eventueel thuis te werken.

Goede bereikbaarheid via openbaar vervoer.


Waar ga je werken

De Bibliotheek Deventer is een eigentijdse bibliotheek die midden in de samenleving staat. We hebben een groot sociaal hart en maken ons sterk voor de ontwikkeling van álle Deventenaren. Dit doen wij niet alleen door boeken en kennis uit te wisselen, maar ook door ontmoeting en inspiratie te bieden voor burgers en organisaties. De Bibliotheek Deventer is een veelzijdige openbare en gastvrije plek waar mensen en ideeën samenkomen. Wij zijn een marktplaats voor kennis en inspiratie.

Op 27 september 2018 is de nieuwe bibliotheekvestiging in het centrum van Deventer geopend voor het publiek. Een prachtig gebouw met een verrassende inrichting, een inspirerende collectie, bruisende evenementen en prettige faciliteiten voor jong en oud. Naast het feit dat we trots zijn op deze en onze andere vestigingen, willen we één van de meest gastvrije en dienstverlenende bibliotheken zijn van Nederland.  

Kijk voor meer informatie op: https://www.bibliotheekdeventer.nl/ 


Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Rijnbrink is de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel en biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland. 

Kijk voor meer informatie op: https://www.rijnbrink.nl/ 


Enthousiast over de vacature? 

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 23 januari 2019 via de sollicitatiebutton. 

Wil je meer weten, dan kun je informatie inwinnen bij Maddi de Munnik, Senior Projectmedewerker via 0570-675775.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 februari 2019.