Creatieve programmamaker/ontwikkelaar

28 uur per week  

 Bibliotheek Salland

 

“Kun jij onze doelgroep verleiden gebruik te maken van ons aanbod aan workshops?”

De Bibliotheek Salland helpt mensen bij hun ontwikkeling. Van beter leren lezen en schrijven, tot het behendiger worden op de computer. Daarvoor organiseren we allerlei activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en cursussen. Dat doen we zelf, met vrijwilligers maar ook in samenwerking met andere organisaties.

Na de roerige corona jaren willen we onze dienstverlening op dit gebied actualiseren. En de vorm hiervan nog meer in afstemming brengen met de wens van de doelgroepen. Zodat we nog meer mensen op een passende manier kunnen bereiken.

Samen met maatschappelijke partners realiseren we een breed non-formeel educatieaanbod en kunnen cursisten in de bibliotheek oefenen met taal en andere vaardigheden. Daarnaast bieden we hulp en ondersteuning bij concrete vragen, bijvoorbeeld bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Daarvoor zoeken we een Programmamaker/ ontwikkelaar creatief. Iemand die samenwerkt met onze programmamaker didactisch en kijkt hoe we onze doelgroep kunnen aanspreken. Welke vorm is er nodig? En hoe kunnen we onze doelgroep op andere plekken aanspreken, zoals bv. De supermarkt of de sportschool?

Ben jij de persoon die zelf op onderzoek uitgaat en kijkt hoe er nieuwe verbindingen gemaakt kunnen worden en weet jij onze doelgroepen te verleiden met een sprankelend aanbod? Een mooi voorbeeld hiervan is dat je contact legt met de supermarkt om zo de oudere doelgroep te bereiken, welke graag online boodschappen wil bestellen maar niet weet om te gaan met de app.

De kern ligt hierbij op taal- en digitale vaardigheden met in het verlengde daarvan producten en diensten op het gebied van werk en inkomen, financiën, gezondheid en rekenvaardigheid.

Jij

 • Hebt affiniteit met de doelgroep, beschikt over kennis en vaardigheden om een passende dienstverlening te realiseren rondom onze doelstellingen en doet dit op een voor de doelgroep aansprekende wijze;
 • Bent initiatiefrijk, weet denken en doen met elkaar te combineren en je wil je maximaal inzetten voor de met name kwetsbare doelgroepen in onze samenleving en begrijpt wat hiervoor nodig is;
 • Bent een ondernemende netwerker die in kansen en oplossingen denkt, verbinding legt met de (lokale) gemeenschap en proactief informatie deelt en ophaalt met collega’s, vrijwilligers, klanten en partners;
 • Bent proactief, gedreven en enthousiast om je maximaal in te zetten voor onze samenleving.

Daarnaast heb je:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het gebied van programmering en organisatie van relevante programma’s;
 • Creatieve kwaliteiten;
 • Het talent om de doelgroep in beweging te krijgen, te verleiden;
 • Een brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

 • Een marktconform salaris schaal 8 cao Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.860,- en max € 3.665,- bij 36 uur per week;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Elke dag de kans om ‘het verschil’ te maken;
 • Flexibel werken;
 • Een leuke, informele en open werksfeer;
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn;
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar. Verlenging behoort zeker tot de mogelijkheden;
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), bedrijfsfitness en het fietsenplan;

Jouw werkplek

 

Bij Bibliotheek Salland werken we voor en met maatschappelijke partners, scholen, gemeenten én onze leden en bezoekers in de gemeenten Olst-Wijhe, Ommen en Raalte. Samen willen wij mensen helpen ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten.

We zijn een Bibliotheek die inwoners voorziet van informatie, inspiratie en vaardigheden.  Zo kan iedereen optimaal deelnemen aan de samenleving.

Kortom, een overzichtelijke organisatie met een grote maatschappelijke ambitie!

Zie je deze functie helemaal zitten?

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 17 oktober 2022 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Jetze Dam, Programmamanager Leven Lang Ontwikkelen, via 06 - 51 389 189 (maandag t/m donderdag).

De eerste gesprekken zijn gepland in week 43.

Voor het werken bij de Bibliotheek is een recente VOG vereist.

 

Acties