DigiTaalhuisdocent Bibliotheek Deventer

28 uur per week

 

“Kom jij samen met ons werken aan het terugdringen van laaggeletterdheid?”

Onder de noemer DigiTaalhuis werken de bibliotheek en verschillende organisaties uit Deventer en omgeving samen aan het terugdringen van laaggeletterdheid en het vergroten van basisvaardigheden van inwoners van de gemeente Deventer op het gebied van taal, rekenen en digitaal. De bibliotheek is coördinator van dit samenwerkingsverband en vervult een spilfunctie in het brede netwerk van maatschappelijke organisaties.

Als digitaalhuisdocent zorg je er samen met partners, collega's en vrijwilligers voor dat taal- en digivragers een passend aanbod krijgen. Je bent creatief en ondernemend en denkt buiten gebaande paden. Je gaat actief in gesprek met de doelgroep om de vraag te herkennen en aanbod te initiëren. In het DigiTaalhuis maak je deel uit van het team Participatie en Zelfredzaamheid en werk je nauw samen met je collega digitaalhuisdocent en de DigiTaalhuiscoördinator.

Wat ga je doen?

 • Je bedenkt passende manieren om de NT1 doelgroep te bereiken in samenwerking met partners, onderzoekt hun behoeften en wat de mogelijkheden zijn om daarin tegemoet te komen.
 • Werving en intakes van taalvragers (NT1 en NT2) en digivragers op vindplaatsgerichte spreekuren, waaronder het Ontwikkelplein.
 • Je zorgt in samenwerking met de DigiTaalhuiscoördinator voor een juiste doorverwijzing vanuit het DigiTaalhuis naar passend onderwijs- en activiteitenaanbod.
 • Het werven, trainen en coachen van taal- en digivrijwilligers, m.b.t. didactisch vormgeven van het leertraject en de daarbij behorende lesmaterialen.
 • Het bijhouden van het registratiesysteem van deelnemers en geschoolde en nog te scholen vrijwilligers en het registreren van contactmomenten met het DigiTaalhuis.  
 • Monitoren resultaten bij deelnemers.
 • Adviserend en overleggend contact onderhouden met diverse partners.
 • Je draagt samen met de consulent collectie zorg voor een (uitleen)collectie DigiTaalhuis en Ontwikkelplein die past bij de behoefte en het budget.
 • Je initieert en leidt projecten.

Jij

Hebt een gedreven, resultaatgerichte en enthousiaste benadering. Je brengt humor en relativeringsvermogen mee en weet overzicht te houden en rustig te blijven onder tijdsdruk. Ook ben je in staat om het overzicht te bewaren en de rol van projectleider te vervullen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een relevante hbo-opleiding, zoals Pabo, Nederlands of een andere letteren gerelateerde opleiding of je hebt de opleidingsmodules docent NT1/NT2 afgerond en hebt passie voor de doelgroep NT1.
 • Ervaring in het lesgeven aan laaggeletterde volwassenen (NT1/NT2) en het vraag gestuurd en coachend begeleiden van deelnemers. Het is een pré als je gecertificeerd NT2 docent bent.
 • Een flexibele houding en je hebt de mogelijkheid om ’s avonds te werken.  
 • Ervaring met het aansturen van vrijwilligers.
 • Je hebt de training Klasse! gevolgd of bent bereid deze te volgen.

Wij bieden

 • Een salaris volgens CAO Openbare Bibliotheken in schaal 8, inschaling afhankelijk van ervaring min. € 2.804,00 en max. € 3.593,00 per maand bij 36 uur per week.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken.
 • Tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met zicht op een vaste aanstelling.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn.

Waar ga je werken

De Bibliotheek Deventer is een eigentijdse bibliotheek die midden in de samenleving staat. We hebben een groot sociaal hart en maken ons sterk voor de ontwikkeling van álle Deventenaren. Dit doen wij niet alleen door boeken en kennis uit te wisselen, maar ook door ontmoeting en inspiratie te bieden voor burgers en organisaties. De Bibliotheek Deventer is een veelzijdige openbare en gastvrije plek waar mensen en ideeën samenkomen. Wij zijn een marktplaats voor kennis en inspiratie.

September 2018 is de nieuwe bibliotheekvestiging in het centrum van Deventer geopend voor het publiek. Een prachtig gebouw met een verrassende inrichting, een inspirerende collectie, bruisende evenementen en prettige faciliteiten voor jong en oud. Naast het feit dat we trots zijn op deze en onze andere vestigingen, willen we één van de meest gastvrije en dienstverlenende bibliotheken zijn van Nederland. 

Kijk voor meer informatie op: Bibliotheek Deventer

Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Rijnbrink is de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel en biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.

Kijk voor meer informatie op: Rijnbrink

Enthousiast over de vacature?

Meer dan 13 % van de Deventenaren heeft een niet-westerse migratieachtergrond (bron CBS).  De Bibliotheek Deventer is van en voor alle inwoners. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen.

 

Zie je deze functie helemaal zitten, solliciteren is zo gebeurd. Klik op de button solliciteren en stuur je cv, motivatiebrief en/of een motivatiefilmpje (mp4) in voor 31 oktober. Een eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 9 en woensdag 10 november. We kijken ernaar uit om met je kennis te maken!

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Patricia Poelmann, DigiTaalhuiscoördinator. Telefoonnummer 06-153 10 794. Patricia is het beste bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 10.00 -14.00 uur (ze is met vakantie tot en met 10 oktober).

We vragen van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zodat we zeker weten dat jij als nieuwe collega helemaal past in onze organisatie.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.

 

 

 

 

Acties