Functioneel Beheerder Afas

(36 uur p/w)

voor Rijnbrink en klanten


Ben jij gek op Afas en is het jouw doel om de bedrijfsprocessen bij collega’s en klanten te innoveren? Bij ons krijg je die kans!


Rijnbrink is een ondernemende, klantgerichte dienstverleningsorganisatie voor de bibliotheek- en cultuursector. Met de blik op actuele ontwikkelingen en innovatie. Zeker op het gebied van Afas liggen er momenteel veel kansen. Zowel voor het bestendigen van de bestaande dienstverlening aan in- en externe klanten, als het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor diverse doeleinden vraagt onze aandacht. 


Jij bent

Iemand die met kennis van Afas de vraag bij de (interne) klant ophaalt. Je luistervaardigheden zijn goed ontwikkeld en je kent de mogelijkheden en beperkingen van het systeem. Je hebt aan een half woord genoeg en vertaalt moeiteloos de techniek en het jargon naar heldere en uitvoerbare oplossingen. 

Samen met jouw collega’s ben jij het (des)kundig en aanspreekpunt voor zowel de interne als de externe klant. Je werkt ook nauw samen met de collega’s van de Personeelsdesk, de afdeling financiën, de salarisadministratie en @Work. Maar ook de coördinatoren van andere afdelingen en projectleiders en klantverantwoordelijken zien in jou een sparringpartner.

Je signaleert, reageert, adviseert, vernieuwt en ontwikkelt maar voert bovenal ook uit. Je vindt je weg in de soms tegenstrijdige belangen.

Je bent nieuwsgierig en communicatief vaardig. Je hebt een proactieve en klantgerichte houding en  neemt je verantwoordelijkheid. Je collegiale en sociale eigenschappen maken dat je je makkelijk beweegt in de organisatie. De rol van troubleshooter ligt jou, jij zorgt ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. 


Jij beschikt over

 • Een afgeronde relevante hbo opleiding;
 • Ca. 3-5 jaar ervaring binnen een vergelijkbare functie;
 • Aantoonbare kennis van Afas (o.a. Profit, Insite, Outsite);
 • Het vermogen om de vertaalslag van proces naar techniek te maken.


Wij bieden

 • Salariëring in schaal 9 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 3.073,- en max. € 3.958,- bij 36 u/w);
 • Aanstelling van 36 uur per week (= fulltime) voor de duur van een jaar, met zicht op verlenging;
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB).
 • De kans om je te ontwikkelen tot een ware Afas-expert en jezelf en ons op een hoger Afas-plan te tillen;
 • Een werkplek in Nijverdal met parkeergelegenheid voor de deur en plannen voor een verhuizing naar Deventer;
 • Indien wenselijk en in overleg: studiemogelijkheden bij Afas; 
 • Een informele en open werksfeer en veel flexibiliteit.


Waar ga je werken

Rijnbrink is een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor vraagstukken. Wij helpen onze klanten ontwikkelingen in de samenleving te signaleren en bieden producten en diensten om daar op in te spelen. Onze visie op de toekomst van de branche en het maatschappelijke veld is ons kompas.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. 

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl  en www.afas.nl/klantverhaal/rijnbrink 


Enthousiast over deze functie?

Reageer dan vóór 27 januari 2019 via de sollicitatiebutton!

Wil je meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Martin de Deugd via  06-53883698

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 5 februari 2019 in Nijverdal.