Leesconsulent PO

20 uur (p/w) 

Z.s.m. in de Bibliotheek Kampen


“Ga jij, als enthousiaste leesexpert,  alle kinderen met plezier aan het lezen krijgen?“


Als Leesconsulent maak je deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de dienstverlening aan de doelgroep van 0-18 jaar. Je werkt intensief samen met het onderwijs onder de noemer “de Bibliotheek op school” (dBos). dBos is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en (voor)school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. dBos heeft een vraaggerichte aanpak. In gesprek met leerkrachten onderzoek je de vraag en ontwikkel je acties op maat. Daarnaast programmeer je activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar in de Bibliotheek, vaak in samenwerking met partners in de stad.  

Samen met ons werk je aan: 

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en de advisering, implementatie en uitvoering van leesbevorderingsactiviteiten en projecten op de scholen; 
  • Een aantrekkelijke collectie op de scholen; 
  • Een goede duurzame samenwerking tussen Bibliotheek, onderwijs en andere partners (waaronder voorschoolse instellingen, culturele instellingen, het Taalpunt en de VoorleesExpress). 

Jij bent iemand die kan schakelen tussen beleid en uitvoering en die zich de vraag stelt: “Wat hebben we nodig om alle kinderen met plezier te laten lezen?” Een sensitieve persoonlijkheid die goed in- en extern kan samenwerken en leerkrachten, kinderen en ouders inspireert. Een daadkrachtige organisator en netwerker, die weet wat er onder de doelgroep leeft.


Jij hebt

  • Een passende hbo opleiding afgerond; 
  • Ervaring in het onderwijs (een lesbevoegdheid hebben is een pré); 
  • Kennis van leesbevordering en media-educatie.

Daarnaast ben je ondernemend. Jij weet denken en doen met elkaar te verbinden. Je hebt de communicatieve vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus. En niet te vergeten: je hebt een hart voor taal, lezen, mediawijsheid en onderwijs en kunt niet wachten je hiervoor in te zetten.


Wij bieden 

  • Salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.668,00 en max. € 3.420,00 bij 36 uren p.w.); 
  • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn; 
  • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), een laptop, flexibele werktijden, de mogelijkheid om (deels) thuis te werken en mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen;
  • Tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.


Waar ga je werken 

Als Leesconsulent ga je aan de slag bij de Bibliotheek Kampen. Een Bibliotheek die volop in ontwikkeling is en veel samenwerkt met het onderwijs en maatschappelijke partners. Je werkt hier in een team met een informele en open werksfeer waar de lijntjes kort zijn. Je zult dan ook een groot deel van je werkzaamheden zelfstandig oppakken. 


Rijnbrink 

De bibliotheek is je materiele werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.


Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 21 februari 2019 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Dieuwke de Goede, Programmamanager, via 038-3331828 of 06-54930568 of via de mail:  DdeGoede@bibliotheekkampen.nl. Dieuwke is bereikbaar tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag. 

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 27 februari 2019.