Rijnbrink zoekt voor de Bibliotheek Enschede een:

 

Manager Publieksdienst

32 – 36 u/w


Wij zijn op zoek naar de beste kandidaat voor deze veelzijdige functie. Ben jij geïnteresseerd om aan de slag te gaan in een sterk veranderende organisatie waar samenwerking, vernieuwing en resultaat centraal staan? Dan willen we graag met je in gesprek!


Jij bent een ondernemende manager Publieksdienst voor de Centrale en de vestigingen die ervoor zorgt dat de bibliotheek zich continue kan blijven ontwikkelen, door:

  • vanuit een heldere visie mee vorm te geven aan het lange termijn –beleid van de bibliotheek (je maakt deel uit van het management team); 
  • de verbinding met de lokale samenleving te stimuleren; 
  • op een inspirerende manier leiding te geven aan onze bibliotheekmedewerkers van de Publieksdienst.

Klantgerichtheid, kwaliteit en het halen van resultaten zijn essentieel voor het succes van onze bibliotheek. Onze medewerkers spelen daarbij een sleutelrol. Het beste uit onze teams en individuele medewerkers halen, is een belangrijk onderdeel van deze functie. Je draagt het beleid en de doelstellingen enthousiasmerend uit en bent in staat te coachen op zowel ontwikkeling als resultaten. Het stimuleren van zelforganisatie in het team is een essentieel onderdeel van de functie. 


Over de functie

Je kent het beleid van de organisatie en levert een bijdrage in de ontwikkeling hiervan. Je bent in staat om het team op een soepele wijze mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen binnen de sterk veranderende bibliotheekorganisatie. Als manager zie je het als een uitdaging om het maximale uit het team te halen. 

Je zorgt dat de medewerkers op de hoogte zijn van het beleid en dat zij dit uitvoeren. Je bent in staat om verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen om maximaal draagvlak te creëren en resultaten te behalen. Je bent goed op de hoogte van wat zich op de werkvloer afspeelt. Je coördineert de  dienstverlening en neemt initiatieven om processen voortdurend te verbeteren. 

Je werkt nauw samen met de directeur en met je collega’s in de andere organisatieonderdelen en zorgt  voor een vlekkeloze afstemming tussen de afdelingen. Je hebt oog voor kansen voor de bibliotheek. 


Wie zoeken wij 

Voor deze uitdagende functie op HBO+ niveau zijn we op zoek naar een inspirator die zijn/haar visie kan omzetten naar creatieve ideeën voor de dienstverlening in onze bibliotheek. Mensen om je heen daarbij betrekken en mobiliseren vind je vanzelfsprekend. Netwerken en samenwerken gaat je gemakkelijk af. Het realiseren van doelen is voor jou een belangrijke drijfveer (en je haalt daar het meeste voldoening uit als je de mensen om je heen ziet groeien). Je hebt bij voorkeur kennis van (digitale) ontwikkelingen op het gebied van bibliotheekwerk. Je bent bereid om ook ’s avonds en in het weekend te werken als de bedrijfsactiviteiten dit vragen.


Wat bieden wij

  • Werken bij ons betekent werken in een enthousiast team; 
  • De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar;
  • Het is een uitdagende functie van 32 - 36 uur in een veranderende en vernieuwende werkomgeving; 
  • Wij werken conform de CAO Openbare Bibliotheken. De functie van Manager Publieksdienst is indicatief vastgesteld in schaal 10.  De salarisinpassing is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt min. € 3.349,- en max. € 4.420,- bruto per maand. Het formele functiewaarderingstraject volgt in de loop van dit jaar.


De organisatie

De Openbare Bibliotheek Enschede is een zelfstandige stichting. Het is één van de grootste openbare bibliotheken in Oost Nederland, met een centrale bibliotheek, 6 vestigingen, een boeken-aan-huisdienst en een boekenbus. Er werken ruim 175 medewerkers (ca. 50 fte) waarvan ca. 130 als vrijwilliger (22 fte). 

Samenwerking met tal van partners is, naast de wettelijke taken die de bibliotheek heeft, de belangrijkste voorwaarde om de ambities te realiseren.

Meer informatie over de organisatie is te vinden op: www.bibliotheekenschede.nl/


Solliciteren naar deze functie

De functie is gelijktijdig opengesteld voor interne en externe kandidaten. Je kunt je  sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae uiterlijk 17 maart 2019 insturen via de sollicitatiebutton, t.a.v. J. Hoogenberg.

Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure. 

Meer informatie over deze vacature kun je verkrijgen bij Jan Hoogenberg, directeur –bestuurder via telefoonnummer 053-4804851.