Medewerker Bibliotheekservice

15-18 uur per week

Bibliotheek Oldenzaal


Word jij blij van een inspirerende werkomgeving en wil jij mensen op weg helpen?


De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Jij bent de gastvrouw/heer van de Bibliotheek en helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Je weet wanneer en waar activiteiten in de Bibliotheek plaatsvinden. 

Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jij zorgt ervoor dat de Bibliotheek een aantrekkelijke plaats is om informatie en ontmoeting te vinden. Daarvoor ondersteun je de vrijwillige gastvrouwen en -heren en werk je mee aan een aantrekkelijk programma. Je werkt volgens een rooster (soms ook in het weekend), en je bent regelmatig aanwezig bij activiteiten buiten deze roostertijden. 


Jij gaat

 • Voorlichting en instructies geven aan bezoekers over de Bibliotheek en digitale diensten;
 • Producten en diensten van de Bibliotheek promoten;
 • Zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie.


Jij hebt

 • Mbo4 werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een gastvrije werkomgeving;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede digitale vaardigheden en kennis van en affiniteit met boeken en andere media: werken met social media, tablets, apps en e-books zijn voor jou geen probleem; 
 • Brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen.


Wij bieden een

 • Dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng;
 • Klantgericht en enthousiast team;
 • Martkcomformsalaris schaal 6 cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 1.976,00 en max € 2.694,00 bij 36 p.w.);
 • Een dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar met zicht op een vaste aanstelling.


Je gaat werken

In een zelforganiserend team. De organisatie is volop in ontwikkeling. 

Je hebt collega’s in de bibliotheken Oldenzaal, Hengelo en Hof van Twente (Delden, Diepenheim, Goor en Markelo). 

We bieden alle inwoners de mogelijkheden om zichzelf blijvend te kunnen ontwikkelen. Daarnaast wil de Bibliotheek fungeren als multifunctionele ontmoetingsplaats waar regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden.  De Bibliotheek is volop in beweging en richt zich op de toekomst. 


Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor vraagstukken. Wij helpen onze klanten ontwikkelingen in de samenleving te signaleren en bieden producten en diensten om daar op in te spelen. Onze visie op de toekomst van de branche en het maatschappelijke veld is ons kompas.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. We werken vanuit onze kernwaarden: klantgerichtheid, innovatiekracht, flexibiliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid.

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl 


Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 13 november via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij René Olde Keizer tel. 06 54 34 62 82 of 0541 512516.

De gesprekken vinden plaats in week 47 in de Bibliotheek Oldenzaal.