Medewerker Communicatie & PR

20 u/w

Bibliotheek Hardenberg

 

“Ben jij een communicatiewonder en heb je een sterke affiniteit met cultuur, educatie en lezen?”

Bibliotheek Hardenberg is op zoek naar een creatieve en initiatiefrijke communicatiemedewerker. Ben jij maatschappelijk betrokken en heb je affiniteit met de wereld van literatuur, cultuur en educatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Door middel van een sterke inzet van de diverse communicatiemiddelen draag je bij aan de profilering van onze veelzijdige dienstverlening. Daarin heb je de verantwoordelijkheid voor een eenduidige en herkenbare interne en externe communicatievoering. Je schrijft persberichten, je ontwerpt binnen onze huisstijl folders, posters, jaarverslag, dienstengids en verzorgt de content van onze website en digitale nieuwsbrieven. Ook draag je zorg voor een effectieve inzet van sociale media.

De diverse werkzaamheden voer je vlot en nauwkeurig uit, je schakelt makkelijk zonder de prioriteiten uit het oog te verliezen. Je maakt de vertaalslag van inhoudelijke informatie naar aantrekkelijke content.

Heb jij

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van Marketing en Communicatie;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met communicatie en PR;
 • Een proactieve en zelfstandige houding, zie je kansen en ben je een echte doener;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Ervaring met de vormgeving van promotionele activiteiten is een pré;
 • Affiniteit met de klant- en publieksgroepen;
 • Woonachtig in de gemeente Hardenberg en omstreken is een pré.

Wij bieden

 • Marktconform maandsalaris op basis van CAO Openbare Bibliotheken, schaal 7/8, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een uitdagende functie in een ontwikkelende organisatie waar ruimte is voor eigen initiatief;
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband mogelijk is;
 • Goede secundaire voorwaarden, zie: www.werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden;
 • Flexibel werken behoort tot de mogelijkheden.

Waar ga je werken

Je gaat werken bij Bibliotheek Hardenberg in het LOC+ in Hardenberg, waar diverse organisaties uit het onderwijs, cultuur en zorg & welzijn zijn gevestigd.

Waar de rol van de Bibliotheek in het verleden hoofdzakelijk lag bij ‘lezen en lenen’, verschuift deze steeds meer naar een maatschappelijke en educatieve organisatie met een positie midden in de samenleving. Naast een ontmoetingsplek is de Bibliotheek ook actief binnen de afdelingen Jeugd en Onderwijs, Jeugd en Technologie, Kunst- en Cultuureducatie,  Persoonlijke Ontwikkeling én Participatie en Zelfredzaamheid. 

Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Rijnbrink is de provinciale serviceorganisatie voor de bibliotheken in Gelderland en Overijssel en biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk bibliotheekwerk.

Leer onze organisatie kennen op www.rijnbrink.nl

Enthousiast over de vacature? 
Is deze baan iets voor jou? Wij ontvangen graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken.

 

Klik op de button “Solliciteren” en stuur vóór 23 november je cv en motivatie in. De eerste gesprekken vinden plaats in week 49.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Jorien van ’t Zand of Ans Derksen via 0523 – 270 271.