Medewerker Educatie 

24 uur per week

(uit te breiden naar 36 uur per week met 12 uur werkzaamheden medewerker publieksservice)  

Bibliotheek Rijssen-Holten 

 

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen succesvol mee kan doen in de samenleving? 

 

Als medewerker educatie zet je je enthousiasme voor lezen en leesbevordering voor en door kinderen in voor voorschools en het primair onderwijs. Als medewerker educatie geef je uitvoering aan-en denkt mee over ontwikkelingen van het programma de Bibliotheek op school. Jij bent het aanspreekpunt, herkenbaar gezicht en enthousiast leesbevorderaar. Verder houd jij je bezig met de VoorleesExpress en de gezinsaanpak.  

Als medewerker publieksservice geef jij onze bezoekers een welkom gevoel. Je zorgt voor een gastvrije ontvangst en helpt de bezoeker verder in de bibliotheek. Je geeft voorlichting over en promoot het lidmaatschap van de bibliotheek, adviseert over boeken in de collectie waarmee je je kennis over boeken kunt delen en helpt bij praktische zaken als inschrijving, verwijzing, wegwijs maken in de online bibliotheekwereld en bij het opzoeken van boeken. 

Jij 

 • Je hebt mbo +/ hbo-niveau 
 • Je voelt groot enthousiasme voor de Bibliotheek en leesbevordering voor alle leeftijden, met een focus op jeugd 
 • Je kan uitstekend zelfstandig werken en werkt graag samen in jouw beide teams 
 • Je bent proactief en denkt graag mee 
 • Je houdt van pionieren in je vakgebied 

Wij bieden 

 • Een salaris dat past bij de functie en ervaring op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken (min. €2,804,- en max. €3.593,-) afhankelijk van kennis, ervaring en/of opleiding (per 1 juli 2022 zal dit salaris met 2% verhoogd worden vanuit de CAO openbare bibliotheken). 
 • Een contract voor de duur van een jaar, waarbij doorgroei naar een vast dienstverband zeker de intentie is 
 • Een functie voor 24 uur per week (eventueel uit te breiden naar 36 uur per week, waarvan 12 uur medewerker publieksservice) 
 • Een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt en tegelijkertijd informele ontmoeting op waarde wordt geschat 
 • Een zelfstandige en veelzijdige functie met veel ruimte voor jouw ideeën en volop mogelijkheden voor ontwikkeling 
 • Goede secundaire voorwaarden 

Waar ga je werken 

De Bibliotheek Rijssen-Holten is een inspirerende ontmoetingsplek voor velen. Een plek om te studeren, te ontspannen en te leren. Een vraagbaak op vele terreinen. We zijn een welkome plek waar iedereen graag binnen loopt. 

Meer informatie vind je via www.bibliotheekrijssenholten.nl 

Enthousiast over de vacature? 

Zie jij deze uitdaging helemaal zitten, maar wil je er nog net iets meer over weten? Neem dan contact op met Marga Schaafsma 06-13796431 of mail naar margaschaafsma@bibliotheekrijssenholten.nl of Marjan Teesink 06-47054358/ marjanteesink@bibliotheekrijssenholten.nl.  

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 7 juli via de sollicitatiebutton. 

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli 2022.  

 

 

Acties