Medewerker Klantenservice

(11 uur p/w)

Per 1 april 2019 in de Bibliotheek Kampen


“Word jij blij van een inspirerende werkomgeving en wil jij mensen op weg helpen?”


De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Jij bent de gastvrouw/heer van de Bibliotheek. Je helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod en ondersteunt ze waar nodig bij de zelfservice. Ook attendeer je de bezoekers op de programmering en activiteiten in de Bibliotheek en bij de partners in de Stadskazerne. Daarnaast zorg je voor een aantrekkelijke presentatie van de collectie en promoot je de digitale collectie. Je onderhoudt contacten met collega’s over doorverwijzing van klanten en uitvoering van activiteiten. Je ondersteunt publieksactiviteiten in de rol van gastvrouw / gastheer.

Heb je een brede algemene belangstelling, ben je gastvrij en klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou!


Jij hebt

  • Mbo3 werk- en denkniveau;
  • Ervaring in een gastvrije werkomgeving;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Goede digitale vaardigheden en kennis van en affiniteit met boeken en andere media: werken met social media, tablets, apps en e-books zijn voor jou geen probleem; 
  • Brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen.


Wij bieden 

  • Dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng;
  • Klantgericht en enthousiast team;
  • Martkcomformsalaris schaal 4 cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 1.770,00 en max € 2.468,00 bij 36 p.w.);
  • Een dienstverband van 1 april 2019 t/m 31 december 2019.


Jouw werkplek

De Bibliotheek Kampen is een moderne Bibliotheek, volop in ontwikkeling en sinds 2016 gevestigd in de Stadskazerne, een prachtig monumentaal pand in de binnenstad. 

De Bibliotheek verandert van een klassieke uitleenbibliotheek naar een waardevolle ontmoetingsplaats in de samenleving. De bibliotheek verbindt mensen en kennis door een gevarieerd programma en aanbod voor lezen, lenen, taal, leren, en persoonlijke ontwikkeling. De Bibliotheek is ook een inspirerende plek in de stad voor jong en oud.om te ontmoeten, te studeren  en te werken. 

Je werkt  11 uur per week  op dinsdag- en vrijdagmiddag en 2 x per 3 weken 5 uur op zaterdag (1 x de ochtend, 1 x middag).  Maar je bent ook flexibel en bereid om incidenteel op andere tijden (extra) te werken.


Rijnbrink:

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur. Wij zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor vraagstukken. Wij helpen onze klanten ontwikkelingen in de samenleving te signaleren en bieden producten en diensten om daar op in te spelen. Onze visie op de toekomst van de branche en het maatschappelijke veld is ons kompas.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. We werken vanuit onze kernwaarden: klantgerichtheid, innovatiekracht, flexibiliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid.

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl 


Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 17 februari 2019 via de sollicitatiebutton. 

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Alie Rijpma via 038 – 3331828.

De eerste gesprekken vinden plaats op 26 februari 2019.