Metadataspecialist / Catalogiseerder

 24 uur p/w

de Bibliotheek Deventer / Athenaeumbibliotheek


  

Ben jij ook zo geïntrigeerd door de boekgeschiedenis van Nederland en in het bijzonder die van Overijssel en Deventer?

Als metadataspecialist/catalogiseerder ben je verantwoordelijk voor het catalogiseren van erfgoedmaterialen en in het bijzonder van de oude drukken en handschriften in de collectie van de Athenaeumbibliotheek. Je volgt de relevante ontwikkelingen, nationaal en internationaal, op het gebied van metadata standaarden en informatiesystemen. Ook doe je voorstellen voor metadata beleid. 

Je draagt bij aan een goed beheer en het toegankelijk maken van de zeer uitgebreide en indrukwekkende collectie. Je weet vanuit je specifieke deskundigheid te participeren in de projecten van de Athenaeumbibliotheek. Daarbij hoort ook het opstellen, beheren en onderhouden van handleidingen en beschrijven van werkprocessen. Heb jij tevens inhoudelijke kennis van vergelijkbare, historische collecties en ben jij die fanatieke metadataspecialist/catalogiseerderdie ons kleine team, dat onderdeel is van een grote organisatie, wil komen versterken. Lees dan snel verder!

Jij 

 • hebt een afgeronde academische opleiding geesteswetenschappen of een relevante bibliotheekopleiding op minimaal hbo niveau;
 • hebt een zeer goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van de Latijnse taal is een pré; 
 • hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het beschrijven van oude drukken; 
 • hebt ervaring met bibliotheeksystemen, bij voorkeur met GGC en Bicat-Wise;
 • organiseert je werk zelfstandig maar kan ook goed in teamverband werken;
 • bent analytisch, resultaatgericht en je houdt van nauwgezet werken. Jij werkt probleemoplossend en weet prioriteiten te stellen.

Wij bieden

 • een salaris op basis van schaal 8 van de cao openbare bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.668,- en max. € 3.420,- bij 36 uur p/w; 
 • een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband mogelijk is; 
 • flexibele werktijden en gunstige reiskostenvergoeding. Kijk hier voor een totaalbeeld van de arbeidsvoorwaarden;
 • een deskundig en betrokken team;
 • aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je je talent kan inzetten, je kennis en ervaring kan verruimen, je verder kan ontplooien en kennis kan uitwisselen. Je leidinggevende helpt je daar graag bij. Je leert immers het meest op de werkvloer zelf. 

Waar ga je werken

Bibliotheek Deventer is een eigentijdse, enthousiaste bibliotheek die midden in de samenleving staat. Een veelzijdige plek waar mensen en ideeën samenkomen. Wij zijn een marktplaats voor kennis en inspiratie.

Wij willen van de bibliotheek de ideale omgeving maken om stadsgenoten te ontmoeten, de collectie te raadplegen, kennis te delen en samen te genieten van cultuuruitingen. Een uitnodigende plek waar mensen aandacht kunnen hebben voor elkaars denken en doen en voor wat er leeft in Deventer. Wij bewegen mee met ontwikkelingen in de maatschappij.

De Athenaeumbibliotheek is de oudste stadsbibliotheek van Nederland, met een rijke collectie van onder meer bijzondere handschriften en boeken uit de ontstaansperiode van de Moderne Devotie en de boekdruk. De Bibliotheek Deventer wil de zichtbaarheid van deze erfgoedcollecties bevorderen en het gebruik door zowel onderzoekers als een breder publiek stimuleren. Daarbij is lokale, provinciale en landelijke samenwerking het uitgangspunt. Om haar ambities te realiseren werkt de Athenaeumbibliotheek lokaal en regionaal samen met onder meer Deventer Verhaal, Kunstcircuit en Historisch Centrum Overijssel. Daarnaast worden (inter)nationaal de banden met de wetenschap verstevigd om wetenschappelijk onderzoek op basis van de collecties te stimuleren. 

Kijk voor een uitgebreider beeld op www.bibliotheekdeventer.nl 

Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur.

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl 

Laten we kennismaken!

Wil je meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Suzan Folkerts, conservator Athenaeumbibliotheek via 0570 – 675749 of suzanfolkerts@bibliotheekdeventer.nl.

Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button “Solliciteren” en stuur je cv en motivatie in vóór 21 februari 2020. 

De eerste gesprekken zijn gepland in de week van maandag 2 maart 2020.

Acties