Vacature Programmamaker 21e-eeuwse vaardigheden

32 uur

Bibliotheken Brummen|Voorst & Graafschap Bibliotheken

 

Vind jij het belangrijk dat alle burgers in de samenleving zich 21e-eeuwse vaardigheden eigen kunnen maken?

 

Kinderen en volwassen inspireren om hun 21e-eeuwse vaardigheden (verder) te ontwikkelen is jouw reden om ’s ochtends op te staan. Het is jouw missie de inwoners in beide werkgebieden mooie  ervaringen te bezorgen op het gebied van een breed scala aan vaardigheden. Daardoor kan iedereen (van 0 – 100) zijn of haar kennis en verbeeldingskracht vergroten, talenten en vaardigheden ontwikkelen en de horizon verbreden.

Als een echte pionier ga jij hiervoor werkplaatsen opzetten in de bibliotheken. Jij geeft daar handen en voeten aan de programmering en uitvoering van verschillende programma’s en gaat met verschillende onderwerpen aan de slag. Je organiseert workshops, evenementen  en bouwt aan community’s op alle vlakken van de 21e-eeuwse vaardigheden. Dit doe je voor een brede doelgroep, in het begin ligt de nadruk op de jeugd.

Hiervoor schrijf je plannen t.b.v. financiers en ga je binnen het werkgebied op zoek naar partners. Je onderzoekt waar kansen liggen voor nieuwe vormen van samenwerking en werkt aan de (door-)ontwikkeling van de werkplaatsen als sociaal-maatschappelijke, culturele en educatieve ontmoetingsplek. Jij bent creatief, digitaal en technisch vaardig en verstaat de kunst van het stimuleren, verbinden en aansturen. Met jouw enthousiasme inspireer je ook jouw collega’s om hier een bijdrage aan te leveren.

 

Jij hebt

·         hbo werk- en denkniveau;

·         ervaring binnen een functie met vergelijkbare eigenschappen;

·         een rijbewijs en de beschikking over een auto.

Daarnaast ben je een open, leergierige en inspirerende persoonlijkheid; innovatief en resultaatgericht, ondernemend en flexibel in werktijden. Jij bent in staat om snel wegwijs te worden in de actuele ontwikkelingen en ‘design thinking’ past bij jou. Je bent een netwerker pur sang en legt verbindingen tussen verschillende partners, beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en je bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus.

 

Wij bieden

·         een interessante en inspirerende werkomgeving;

·         veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;

·         informele, open en prettige werksfeer;

·         tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met zicht op verlenging;

·         marktcomform maandsalaris op basis van schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.804,00 en max. € 3.593,00 bij 36 u/w);

·         een aanstelling voor 32 uren per week verdeeld over beide bibliotheek stichtingen.

 

Waar ga je werken

Jij gaat werken bij:

·         Bibliotheek Brummen-Voorst met vestigingen in Brummen, Eerbeek en Twello

·         Graafschap Bibliotheken met vestigingen in Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen

Bibliotheken zijn in beweging. Lezen, verhalen en boeken zijn belangrijk. Daarnaast breiden we onze activiteiten uit, waardoor onze bibliotheken op steeds meer terreinen relevant zijn en toegevoegde waarde biedt voor de inwoners. We zijn en blijven de lokale toegangspoort tot kennis, vaardigheden, cultuur en informatie, waardoor inwoners zich kunnen blijven ontwikkelen, hun democratische rechten kunnen uitoefenen en actief kunnen meedoen in de samenleving. Een plek waar je kunt experimenteren met nieuwe technologieën, waar je mediawijs wordt gemaakt. Waar je de wereld van Virtual Reality leert kennen. En waar jong en oud een beeld krijgt van wat deze technologieën betekenen voor ons leven in de komende jaren.

Klik voor meer informatie: Brummen|Voorst   & Graafschap bibliotheken

 

Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 8 december 2020 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Barbara Deuss, programmamanager Graafschap bibliotheken. T: 0610203269.

De eerste gesprekken vinden plaats vanaf 14 december 2020.