Programmamaker

Bibliotheek Nijkerk

16 uur per week 

“Kom jij samen met ons werken aan de ontwikkelkansen voor onze gasten”

Bibliotheken veranderen in educatieve en maatschappelijke organisaties. Met extra aandacht voor dienstverlening gericht op cultuur, ontmoeting, zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling. Deze dienstverlening speelt in op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, ondersteunt gemeentelijke doelstellingen (zelfredzame inwoners) en de daarmee samenhangende verschuiving van het meer traditionele bibliotheekwerk naar activiteiten op het gebied van zelfontplooiing en zelfredzaamheid. 

Je weet als geen ander wat er in de gemeente Nijkerk speelt of weet je dit snel eigen te maken. Het signaleren van nieuwe ontwikkelingen, filteren van relevante informatie voor de verschillende doelgroepen en ondersteuning bij het ontwikkelen van programma’s, voor inwoners uit de gemeente Nijkerk. Het zoeken van de verbinding met bestaande organisaties, netwerken en activiteiten. Je organiseert bijeenkomsten en activiteiten en gaat met een frisse blik, enthousiast en planmatig te werk om deze ideeën uit te voeren. Jij bent een organisator pur sang die zijn/haar hand niet omdraait voor het geven van een goede presentatie of workshop. 

Jij

 • Bent een geboren netwerker en ziet de mogelijkheid om de verbinding te maken;
 • Hebt een Mbo+ of Hbo opleiding met ruime kennis en ervaring op het gebied van programmamanagement;
 • Bent goed in het aangaan en onderhouden van de juiste samenwerkingsverbanden;
 • Hebt affiniteit met social-media en ervaring in het schrijven van teksten voor online en offline media;
 • Van het type slimme denker, maar ook een echte doener.

Wij bieden

 • Een salaris dat past bij de functie en ervaring op basis van schaal 7 /8 van de cao Openbare Bibliotheken (min. € 2.271,- en max. € 3.420,- bij 36 uren p.w.) afhankelijk van opleiding en/of ervaring;
 • Flexibele werktijden, soms op zondag en de mogelijkheid om af en toe thuis te werken;
 • Een uitdagende en zelfstandige functie in een klein maar leuk team;
 • Een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt, maar ook informele ontmoeting op waarde wordt geschat;
 • Goede secundaire voorwaarden, zie: https://www.werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden;
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband mogelijk is.

Waar ga je werken 

Bibliotheken Gemeente Nijkerk is een gecertificeerde stichting die in opdracht van de gemeente Nijkerk het bibliotheekwerk verzorgt in de kernen Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. Met meer dan 1500 activiteiten op jaarbasis en bijna 190.000 bezoekers is de Bibliotheek een belangrijke speler in de lokale samenleving op het gebied van informatie, leesbevordering, educatie, ontmoeting en cultuur.   

Bibliotheken Gemeente Nijkerk werkt voor de doelgroep 0-18 jaar samen in een gezamenlijke backoffice met de bibliotheek Brummen/Voorst en Bibliotheek Noord-Veluwe. 

Rijnbrink 

De Bibliotheek is je materiële werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.

Enthousiast over de vacature?

Zie jij deze uitdaging helemaal zitten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button “Solliciteren” en stuur je cv samen met een motivatiefilmpje (mp4 bestand) in vóór 20 juli 2020. 

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Petra Boessenkool,  Programmamanager en teamzaken tel; 06-29623165 (dinsdag, woensdag of donderdag). De eerste gesprekken vinden plaats in week 31.