Programmamedewerker Participatie

32 uur per week

Bibliotheek Ommen en Bibliotheek Salland 


“Samenwerken aan ontwikkelkansen voor mensen”


Wat ga je doen

De functie van programmamedewerker participatie bij Bibliotheek Ommen (24 uur) en Bibliotheek Salland (8 uur) is een uitdagende en maatschappelijk relevante functie. Je gaat werken in een klein, enthousiast team en houdt je bezig met basisvaardigheden voor volwassenen (participatie).

Je initieert (nieuwe) diensten op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Maar ook projecten en activiteiten rondom het vinden van werk, omgaan met geld, gezond gedrag, integratie en het faciliteren van ontmoeting kunnen onderdeel zijn van jouw takenpakket. Dit alles in samenwerking met partners.  Deze dienstverlening speelt in op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen en ondersteunt gemeentelijke doelstellingen. Je werkt actief mee aan de verschuiving van de klassieke Bibliotheek naar een brede, maatschappelijke en educatieve instelling. 

Je zoekt actief de verbinding met andere organisaties én bestaande activiteiten. Je doet dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid, maar verliest het zakelijke belang niet uit het oog. Het is voor jou vanzelfsprekend om collega’s te informeren over, en als dat nodig is te betrekken bij, de projecten waar jij aan werkt. 

Je stemt af met de programmamanager participatie, maar werkt zelfstandig aan je eigen projecten die je veelal ook zelf (met hulp van vrijwilligers) uitvoert en evalueert.


Jij bent

Een collega:

 • die goed is in netwerken en mensen aan zich weet te binden;
 • die (bestaande) concepten weet te vertalen naar de lokale situatie;
 • die op zoek is naar goede voorbeelden en ideeën;
 • die enthousiast en planmatig te werk gaat om projecten uit te voeren;
 • die zijn/haar hand niet omdraait voor het geven van een goede presentatie of workshop.

Daarnaast ben je hbo opgeleid, zelfstandig, ondernemend, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je mensgericht met een zakelijke instelling en gewend om projectmatig te werken.

Ervaring binnen het social domein is een pré en je bent in bezit van rijbewijs B en auto. 


Wij bieden

 • Salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.668,00 en max. € 3.420,00 bij 36 uren p.w.);
 • Veel ruimte om je werk in te richten zoals jij denkt dat goed is;
 • Een leuke, informele en open werksfeer;
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn;
 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden;
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), bedrijfsfitness en het fietsenplan.


Jouw werkplek

Bij Bibliotheek Ommen en Bibliotheek Salland werken we voor en met maatschappelijke partners, scholen, gemeenten én onze leden en bezoekers in de gemeenten Olst-Wijhe, Ommen en Raalte. Samen willen wij mensen helpen ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten. 

We zijn een Bibliotheek die inwoners voorziet van informatie, inspiratie en vaardigheden.  Zo kan iedereen optimaal deelnemen aan de samenleving. 

Kortom, een kleine organisatie met een grote maatschappelijke ambitie!


Rijnbrink 

De bibliotheek is je materiële werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. 


Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 28 januari 2019 via de sollicitatiebutton. Daarna starten we met de selectie en ontvang je van ons een afwijzing of een uitnodiging voor een gesprek.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Frederique Westera, directeur-bestuurder, via 0572 – 363639 (maandag t/m donderdag).

De eerste gesprekken vinden plaats op  maandag 4 februari en de tweede ronde is gepland op dinsdag 12 februari 2019.