Projectcoördinator Cultuur & Maatschappij 

(28 u/w)

Bibliotheek Hardenberg / Cultuurkoepel Vechtdal


“Zie jij kansen om met culturele activiteiten onze maatschappij te versterken?”

Jij staat met één been in het culturele leven en met het andere midden in onze lokale samenleving. Je schakelt soepel tussen verschillende partners, taken en je houdt overzicht. Je stelt met gemak een projectplan op en coördineert de daaruit voortvloeiende werkzaamheden. Kortom, sta jij graag aan het roer van alle activiteiten en draag jij verantwoordelijkheid voor een goede afronding? Lees dan snel verder!

Wij zoeken

Een enthousiaste organisator pur sang die de lokale jeugd kennis laat maken met (amateur)kunstvormen. Je zet cultuur in als middel om andere lokaal belangrijke sectoren en domeinen te versterken. Met jouw verbindende kwaliteiten geef je, in samenwerking met de verschillende instellingen, organisaties, collega’s, aanbieders en vakdocenten een stevig cultureel educatief programma vorm. 

Jij bent een echte doener en iemand die ‘out of the box’ kan denken. Jij kunt verbindingen tussen verschillende partners en initiatieven leggen en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Schakelen tussen verschillende belangen en niveaus is daarbij een must vanwege de veelzijdigheid in gesprekspartners.

Wij vragen

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van cultuureducatie;
 • Kennis van en ervaring in-met projectmanagement;
 • Kennis van lokale ontwikkelingen m.b.t. het beschreven maatschappelijk werkveld;
 • Kennis van sectoren zoals zorg, techniek, middenstand, recreatie & toerisme;
 • Sales en marketing ervaring.

Wij bieden

 • Een uitdagende functie met veel vrijheid om hier een eigen invulling aan te geven;
 • Een inspirerende werkplek in een dynamische omgeving;
 • Mogelijkheden voor opleiding/scholing; 
 • Informele, open en prettige werksfeer;
 • Een salaris volgens cao Openbare Bibliotheken in schaal 8 (min. € 2.629,00 en max. € 3.369,00 per maand bij 36 u p/wk);  
 • Een baan in eerste instantie voor een jaar, met zicht op een vaste aanstelling.

Je gaat werken

Als Projectcoördinator bij Cultuurkoepel Vechtdal, een afdeling van Bibliotheek Hardenberg, gevestigd in het LOC+. Waar de rol van de Bibliotheek in het verleden hoofdzakelijk lag bij ‘lezen en lenen’, verschuift deze steeds meer naar een maatschappelijke en educatieve organisatie met een positie midden in de samenleving. Naast een ontmoetingsplek is de Bibliotheek ook actief binnen de domeinen Jeugd en Onderwijs, Zelfredzaamheid en Participatie, Persoonlijke Ontwikkeling én  Cultuureducatie.

Cultuurkoepel Vechtdal richt zich op cultuureducatie en –participatie voor kinderen en jongeren en verbindt op (pro)actieve wijze culturele organisaties onderling, met jeugd, met het primair- en voortgezet onderwijs, met het maatschappelijk domein en andere sectoren.

Rijnbrink:

Je komt in dienst bij Rijnbrink, de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk en zijn werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland. 

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. 

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl 

Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 04 juni 2018 via de sollicitatiebutton. 

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Vivian Rodermond, Manager Cultuurkoepel Vechtdal, via tel 0523 – 280016 (op maandag, dinsdag en donderdag).

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagochtend 13 juni, donderdagochtend 14 juni of maandag 18 juni as.