Senior Adviseur Corporate Communicatie

32 – 36 uur


Heb jij een verfrissende blik op communicatie en werk je graag mee aan een leefbare samenleving? 


Rijnbrink gelooft in een samenleving waaraan iedereen kan meedoen. Samen met bibliotheken en culturele organisaties zetten we ons hier iedere dag vol passie voor in. Dat doen we met een politieke opdracht in een politiek bestuurlijke omgeving. Daarnaast ondersteunt Rijnbrink bibliotheken in hun bedrijfsvoering. Als senior adviseur corporate communicatie ben jij de spreekwoordelijke ‘spin in het web’ van Rijnbrink en ondersteun jij onze ambitie met een duidelijke en effectieve communicatievisie. 

Je bent strategisch partner van het management en stelt de corporate (communicatie) strategie op. Die vertaal je naar heldere en creatieve communicatieplannen waarin je vanzelfsprekend oog hebt voor het complexe speelveld waarin Rijnbrink opereert. Als natuurlijke verbinder schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau. Je bewaakt de strategie en weet dat het verschil soms in de details zit. 

We zoeken een ervaren zelfstarter. Een communicatiestrategie opstellen is één ding. Deze op een verrassende manier uitwerken is twee. Jij kunt allebei en ook nog op een manier waardoor je jouw doelstellingen realiseert en je de focus vasthoudt. Bovendien leg je makkelijk contact en ben je een natuurlijke sparringpartner op alle niveaus. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt, doorzie je verbanden en begrijp je implicaties. 


Wat ga je doen

Een van de eerste opdrachten is het organiseren van de communicatie rondom de verhuizing van Rijnbrink. Medewerkers van Arnhem en Nijverdal gaan samenwerken in één pand in Deventer. Je bent je bewust van de impact op medewerkers en stakeholders en handelt daarnaar. Daarnaast werk je aan de positionering van  Rijnbrink en lopen de reguliere werkzaamheden gewoon door. Je komt niet in een ‘gespreid bedje’. We verwachten van jou ook een bijdrage aan het verder professionaliseren van de communicatietaken bij Rijnbrink. Je kunt dus direct de handen uit de mouwen steken en jouw ideeën en visie inbrengen. 


Jij:

 • Bent maatschappelijk betrokken en wil je inzetten voor de missie van Rijnbrink;
 • Geeft advies en ondersteuning aan de bestuurder inzake de communicatie met provincies en andere stakeholders;
 • Schakelt makkelijk op diverse niveau’s en geeft advies op maat;
 • Hebt een afgeronde HBO opleiding in communicatie of vergelijkbaar (Beroepsniveau C);
 • Hebt tenminste 10 jaar ervaring als (intern) communicatieadviseur in een complexe, politieke omgeving; 
 • Hebt gedegen kennis van corporate communicatiebeleid, communicatie-instrumenten en de werking van in- én externe communicatie
 • Kennis van en ervaring met marketing/communicatie en stakeholdermanagement is een pré.

Daarnaast ben je creatief en probeer je graag nieuwe dingen uit. Jij faciliteert en helpt jouw collega’s graag bij het invullen van complexe (communicatie) vraagstukken.


Wij bieden

 • Een marktconform salaris, schaal 11 cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. €  3.958,- en max. € 5.158,- bij 36 p.w.) ;
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband mogelijk is; 
 • Een open en prettige sfeer waar hard wordt gewerkt, maar ook informele ontmoeting op waarde wordt geschat;
 • Aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Goede secundaire voorwaarden, zie: www.werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Laptop en smartphone.


Waar ga je werken

Rijnbrink adviseert en ondersteunt bibliotheken en andere maatschappelijke en culturele organisaties in met name Gelderland en Overijssel op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk (bibliotheek)werk. We signaleren maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen zodat we een up-to-date dienstenpakket aan kunnen bieden. 

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. 

De positionering van Rijnbrink in die complexe omgeving is een belangrijke opdracht voor de communciatieadviseur. Binnen Rijnbrink opereert de vakgroep marketing/communicatie in een dubbele rol en biedt communicatie-advies voor zowel de klanten van Rijnbrink als voor Rijnbrink zelf. Je werkt nauw samen met de coordinator van het team en neemt deel aan de overleggen met het team. 

Eind 2019 verhuist Rijnbrink naar Deventer. Tot die tijd werk je afwisselend in Arnhem en Nijverdal. 


Laten we kennismaken!

Is deze baan iets voor jou? Wij ontvangen graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken.

Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button “Solliciteren” en stuur je cv en motivatie aan mevrouw T. van Ham.  Wacht niet te lang, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Richard Teerlink, stafadviseur HR, telefoon : 0610943207 of Tineke van Ham, bestuurder Rijnbrink, telefoon : 0610930197.

Een eerste gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 3 april.