Senior Adviseur Marketing & Communicatie

28 uur per week

Stadkamer Zwolle


“Zet jij Stadkamer in de spotlight?”


Bibliotheken veranderen in educatieve, maatschappelijke organisaties. Stadkamer wil met nieuwe dienstverlening gericht op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling inspelen op belangrijke maatschappelijke veranderingen.

Vanuit jouw expertise zorg je voor de ontwikkeling van het marketing- en communicatiebeleid van Stadkamer. Je adviseert managers en adviseurs én zorgt ook, samen met de communicatiemedewerkers, voor de uitvoering van dit beleid. 

Je geeft advies over hoe nieuwe en/of verbeterde producten  gepromoot en in de markt gezet kunnen worden. Daarin toon jij je specialist en voorloper, je zoekt de verbinding met de organisatie en zorgt voor een optimale afstemming tussen landelijke, provinciale en lokale initiatieven. 

Er wordt een belangrijke bijdrage van je gevraagd in het verbeteren van de marketingprestaties en de wijze waarop Stadkamer communiceert en zich presenteert. Dit doe je o.a. door toepassing van (online) promotie, corporate communicatie, huisstijl, verkoop, imagebuilding en het pro-actief aangaan van dialogen met (potentiële) particuliere en zakelijke klanten. Je zoekt actief de verbinding met zowel de interne organisatie als de stad en het klantbelang staat bij jou voorop.


Jij  hebt

  • Een afgeronde relevante hbo opleiding op het gebied van marketing en communicatie en enkele jaren aantoonbare werkervaring in het vakgebied;
  • Een brede interesse in culturele, maatschappelijk en educatieve ontwikkelingen;
  • Kennis van het bibliotheekwezen (is een pré);
  • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands;
  • Vaardigheid in het toepassen van onderzoeksmethoden en programma’s is een pré;
  • Digitale kennis en vaardigheden, voor jou heeft google geen geheimen en je bent een actief gebruiker van social media.

Verder zijn de volgende persoonskenmerken op jou van toepassing:  actief, trendgevoelig, zakelijk en commercieel gericht.


Wij bieden

  • Een uitdagende functie in een ontwikkelende organisatie waar ruimte is voor eigen initatief;
  • Een vacature voor onbepaalde tijd, maar in eerste instantie een tijdelijke aanstelling;
  • Marktconformsalaris schaal 10 cao Openbare Bibliotheken (inschaling afhankelijk van ervaring min. € 3.349,00 en max. € 4.420,00 bij 36 p.w.);
  • Goede secundaire voorwaarden, zie: www.werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden.


Waar ga je werken

In Stadkamer komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Bij Stadkamer hoeft niets, maar kan van alles. Stadkamer staat midden in de samenleving, wil mensen en organisaties inspireren en biedt ruimte voor zelfontplooiing. Niet alleen binnen de eigen vestigingen maar ook daarbuiten, in de wijken.

Stadkamer heeft vier vestigingen in Zwolle en is in 2018 uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland. Jong en oud bezoekt hier de bibliotheek, beleeft cultuur, ontmoet elkaar of komt om te werken of te studeren.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.stadkamer.nl    


Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Rijnbrink is de provinciale serviceorganisatie voor de bibliotheken in Gelderland en Overijssel en biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever van 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland. 

Leer onze organisatie kennen op www.rijnbrink.nl 


Enthousiast over de vacature? 

Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button “Solliciteren” en de rest wijst zich vanzelf.  Wacht niet te lang, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Drs. Astrid Vrolijk – de Mooij via directie@stadkamer.nl of telefonisch via 06 – 22603190.

Een eerste gespreksronde vindt plaats op  donderdag 18 juli.