Specialist basisvaardigheden
20 uur per week
(met mogelijke uitbreiding naar 28 uur m.i.v. 1 januari 2023)
Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst

 

          “Ben jij die specialist die graag alle touwtjes in handen heeft”

Voor Bibliotheek Kop van Overijssel (werkgebied Zwartewaterland en Staphorst) zijn we op zoek naar een specialist basisvaardigheden. Een organisator pur sang die zich onder meer bezighoudt met de verschillende taken die samenhangen met het sociale domein. Een specialist met coördinerende taken die een programma vorm geeft op het gebied van basisvaardigheden. 
Als specialist basisvaardigheden initieer je (nieuwe) diensten op het gebied van digitale en taalvaardigheden, met als doel een hoger bereik van kwetsbare doelgroepen en senioren. Het werken aan de ontwikkeling van basisvaardigheden is van belang om mee te kunnen doen in de samenleving. Dit omvat naast voldoende taalvaardigheid ook digitale vaardigheden en rekenvaardigheden. De dienstverlening van de Bibliotheek bestaat uit het Digipunt | IDO, het Taalpunt, de digitale cursussen en andere activiteiten op het gebied van (digi)taal. Je neemt hiervoor deel in belangrijke lokale en sociale netwerken. 


Hoe ziet de functie eruit in de dagelijkse praktijk?

•    Jij bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers werkzaam binnen het IDO en de digitale cursussen en zorgt dat de juiste vrijwilligers worden gevonden, opgeleid en aan de Bibliotheek worden verbonden. 
•    Jij zorgt, in samenwerking met de MarCom adviseur, dat de dienstverlening onder de aandacht komt van de juiste doelgroepen en partners.
•    Samen met de andere specialisten maak je het jaarplan met daarin het aanbod welke je kunt gaan aanbieden op het gebied van het sociaal domein en wat aansluit bij de  behoefte van de inwoners. Samenwerking en overleg intern is hierbij cruciaal. 
•    Je zorgt dat de inhoud aansluit bij de doelen van de Bibliotheek én het werkgebied en dat dit het versterkende effect heeft wat we voor ogen hebben. 
•    Je organiseert het aanbod en legt de contacten met partners en maakt goede afspraken met de vestigingscoördinatoren, zodat dit op rolletjes verloopt in de uitvoering en binnen de afgesproken kaders. 
•    Je werkt in nauwe samenwerking met de taalhuis coördinator, die middels taalmaatjes verantwoordelijk is voor de 1 op 1 begeleiding van laaggeletterden en kijkt hoe je samen de basisvaardigheden kan vergroten. Jij richt je hierbij meer op de groepsactiviteiten. Daarnaast is de verwachting dat met ingang van 1 januari 2023 er 8 uur vrij komen in de functie van Taalhuis coördinator, waarbij het wenselijk is dat jij deze extra uren kan oppakken. 

Jij


•    hebt HB0 werk- en denk niveau. 
•    bent initiatiefrijk, weet denken en doen met elkaar te combineren en je wil je maximaal inzetten voor de met name kwetsbare doelgroepen in onze samenleving;
•    bent een ondernemende netwerker die in kansen en oplossingen denkt.
•    volgt proactief de landelijke en regionale ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar kansen voor de dienstverlening en een passend aanbod voor de doelgroep.
•    hebt een achtergrond in NT1 en/of NT2 en beschikt over kennis en vaardigheden om een passende dienstverlening te realiseren rondom basisvaardigheden.
•    hebt ervaring met het werken met vrijwilligers, het werven, coördineren en motiveren hiervan.  
•    hebt bij voorkeur een netwerk in de omgeving en bent bekend met de sociale partners. 
•    bent zichtbaar als vertegenwoordiger van de Bibliotheek en weet het belang van basisvaardigheden goed uit te dragen.
•    bent een samenwerker pur sang en weet als spin in het web de verbinding te leggen met de (lokale) sociale partners, inwoners en intern met collega’s en vrijwilligers;
•    bent goed in plannen en organiseren en kan als projectleider fungeren. 

 

Wij bieden


•    Een salaris dat past bij de functie en ervaring op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken (min. € 2.804,- en max. € 3.593,- bij 36 uren p.w.) afhankelijk van kennis, ervaring en/of opleiding (Per 1 juli 2022 zal dit salaris met 2% verhoogd worden vanuit de CAO openbare bibliotheken.);
•    een contract voor de duur van een jaar, waarbij doorgroei naar een vast dienstverband zeker de intentie is;
•    een functie voor 20 uur per week met mogelijke uitbreiding naar 28 uur per week miv 1 januari 2023
•    een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt en tegelijkertijd informele ontmoeting op waarde wordt geschat;
•    een zelfstandige en veelzijdige functie met veel ruimte voor jouw ideeën en volop mogelijkheden voor ontwikkeling;
•    goede secundaire voorwaarden.

Waar ga je werken 


Als specialist kom je in dienst bij de Bibliotheek Kop van Overijssel, maar is je werkgebied Gemeente Zwartewaterland en Staphorst. Waar de rol van de Bibliotheek in het verleden hoofdzakelijk lag bij ‘lezen en lenen’, is deze verschoven naar een maatschappelijke en educatieve organisatie met een positie midden in de samenleving. Naast het zijn van een ontmoetingsplek is de Bibliotheek ook actief binnen de domeinen Jeugd en Onderwijs, Persoonlijke Ontwikkeling én op het gebied van Cultuureducatie.
Neem voor meer informatie een kijkje op www.bibliotheekstaphorst.nl en www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Enthousiast over de vacature?
Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór donderdag 19 mei 2022 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Astrid Mensink,  Specialist Basisvaardigheden tel; 06 - 34963232 (maandag, dinsdag of donderdag)

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 23 Mei en de tweede gesprekken op maandag 30 Mei 2022.


 

Acties