Specialist digitale vaardigheden

24 uur per week

Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg

 

“Jij maakt het mogelijk dat iedereen kan meedoen in de digitale samenleving”

De Bibliotheek wil een plek creëren waar mensen een leven lang kunnen leren. Digitale basisvaardigheden heb je nodig om als burger zelfstandig in de samenleving te kunnen functioneren. Als specialist, in een uitdagende en maatschappelijk relevante functie, ben jij verantwoordelijk voor de coördinatie, de programmering en de uitvoering van de activiteiten rondom digitale vaardigheden. Je gaat werken in een klein en enthousiast team. Je houdt de ontwikkelingen bij en zorgt voor afwisselende programma’s. Je weet de doelgroep te vinden,  bouwt een sterk netwerk op en onderhoudt deze. Samen met de lokale partners bied je een gevarieerd programma aan.

Je organiseert en ondersteunt activiteiten op het gebied van digitale basisvaardigheden en media-educatie. Verder geef je individueel óf in groepen digitale vaardigheidstrainingen voor inwoners om optimaal te kunnen deelnemen aan de digitale samenleving. Voorbeelden hiervan zijn Klik & Tik, Digisterker, het tabletcafé en het DigitaalHuis.

Mensen vinden jou een gastvrije en sprankelende persoonlijkheid die makkelijk kan schakelen tussen de diverse doelgroepen, zoals kinderen, jongeren en volwassenen. Je bent proactief, gedreven en enthousiast om je maximaal in te zetten voor de kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.

Jij

 • Beschikt over uitstekende digitale vaardigheden en weet deze over te brengen richting de verschillende doelgroepen.
 • Hebt werk- en denkniveau vanaf mbo+.
 • Kunt goed organiseren en bent communicatief sterk.
 • Stuurt op een plezierige manier de vrijwilligers aan.
 • Bent flexibel, oplossingsgericht, praktisch ingesteld en proactief.
 • Beschikt over uitstekende didactische en pedagogische vaardigheden.  
 • Bent een teamplayer en kunt ook goed zelfstandig werken.  

Wij bieden

 • Een marktconform salaris schaal 8 cao Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.804,-- en max € 3.593,-- bij 36 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een gunstige pensioenregeling. Kijk hier voor een totaalbeeld van de arbeidsvoorwaarden.
 • Een werkplek in een ambitieuze en maatschappelijke organisatie die midden in de samenleving staat.
 • Relevante opleidingen en trainingen en hebben aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort.

Waar ga je werken

Als specialist digitale vaardigheden ga je aan de slag bij Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg gevestigd in het LOC+, een markant verzamelgebouw gevestigd in het centrum van Hardenberg. In het LOC+ zijn meerdere huurders gehuisvest op het gebied van onderwijs, overheidsdienstverlening, cultuur, zorg en ondernemerschap.

De Bibliotheek als ontmoetingsplek ontwikkelt zich steeds meer van een uitleeninstituut naar een maatschappelijke en educatieve organisatie met een positie midden in de samenleving. De Bibliotheek bestaat uit de domeinen Jeugd en Onderwijs, Participatie en Zelfredzaamheid, Persoonlijke Ontwikkeling, Cultuur- en Kunsteducatie én technologie educatie.

Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg is je materiële werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink; de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Rijnbrink biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk en is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.

Kijk voor meer informatie op; www.rijnbrink.nl

Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel en wil je werken bij Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg? Reageer dan vóór 10 mei 2021 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Jorien van ´t Zand teamcoördinator via 0523 – 28 00 13.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 20.