Strategisch Adviseur

(36 u/w)

Rijnbrink


"Wil jij als strateeg meebouwen aan een leefbare samenleving waarin iedereen mee kan doen? Reageer dan snel!"


De wereld om ons heen verandert:  welke trends en ontwikkelingen zijn relevant voor bibliotheken en culturele organisaties? Wat betekent het in de lokale context om een maatschappelijk-educatieve bibliotheek of culturele organisatie te zijn die inspeelt op doelen in het sociaal domein? Welke ambities zijn gewenst en haalbaar en op welke manier lukt dat het beste? Wat betekent dat voor teams en de wijze waarop organisaties zijn ingeregeld? Welke partners zijn nodig en hoe verbind je die? Vragen die op ons en onze partners afkomen, en elke dag opnieuw om een antwoord vragen. 

Team Strategie en Organisatieontwikkeling  (S&O) van Rijnbrink helpt bibliotheken en culturele organisaties om dat antwoord samen te formuleren. Dit zelforganiserende team bestaat uit tien professionals met elk andere competenties en specialismes. Wil jij meebouwen aan een leefbare samenleving waarin iedereen mee kan doen? En heb je ruime expertise en bagage om dat te doen als strategisch adviseur met bedrijfskundige kennis en meervoudige ervaring met organisatieverandering? Kortom, ben jij een verbinder met visie en het vermogen om de transformatie van maatschappelijke organisaties handen en voeten te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen

Als strategisch adviseur bied je directeuren en bestuurders van bibliotheken en culturele organisaties ondersteuning aan op maat. Je vervult een trekkersrol bij  visievormingstrajecten, innovaties en organisatie-verandervraagstukken.

Als klantverantwoordelijke heb je een nauwe relatie met bibliotheken en culturele organisaties. Je opereert in relevante regionale en soms landelijke netwerken. Je stuurt projectleiders en klantenteams aan binnen Rijnbrink en stimuleert onderlinge samenwerking, kennisdeling en verbinding.

Je ontwikkelt en realiseert toonaangevende strategische adviesproducten en processen in antwoord op trends en behoeften  van  klanten die passen binnen de rol en het portfolio van Rijnbrink. Met jouw opdrachten lever je  een substantieel aandeel in de totale omzet van het team.


Jij 

 • Hebt een neus voor actuele vraagstukken en (toekomstige) ontwikkelingen in onze branche;
 • Neemt expertise mee op gebied van verandervraagstukken en transformatie van maatschappelijke organisaties; 
 • Beschikt over een academisch of hbo+ werk- en denkniveau en een relevante afgeronde opleiding. Jouw brede bedrijfskundige blik maakt jou integraal inzetbaar;
 • Bent gewend te opereren als enthousiasmerend en verbindend project- en/of programmamanager;
 • Hebt zeer goede communicatieve vaardigheden en een geoefend oog voor verhoudingen: zowel politiek-bestuurlijk als binnen organisaties;
 • Werkt zelfstandig en neemt proactief beslissingen. Jij ziet kansen voor de diensten en producten van Rijnbrink en weet opdrachten binnen te halen en nieuwe markten aan te boren;
 • Bent stressbestendig, flexibel waar het kan, vasthoudend waar het moet;
 • Hebt gevoel voor humor en benut dit in gesprekssituaties;
 • Gaat werken in Overijssel en in Gelderland en je bent in bezit van een auto.


Wij bieden

 • Een mooie baan waarin je op strategisch niveau mede vorm geeft aan een leefbare samenleving waarin iedereen mee kan doen;
 • Ruimte voor ondernemerschap in een zeer uitdagend en kansrijk maatschappelijk veld;
 • Een enthousiast, hoogwaardig en divers samengesteld team als thuisbasis;
 • Een functie met volop mogelijkheden voor ontwikkeling van jouw talenten;
 • Een open en prettige sfeer waar hard wordt gewerkt, maar ook informele ontmoeting op waarde wordt geschat;
 • Een goede reiskostenvergoeding en studiefaciliteitenregeling;
 • Een marktconform salaris, schaal 12 cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. €  4.867,- en max. € 5.901,- bij 36 p.w.) 


Waar ga je werken

Rijnbrink adviseert en ondersteunt bibliotheken en andere maatschappelijke en culturele organisaties in met name Gelderland en Overijssel op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk (bibliotheek)werk. Om onze klanten en partners zo goed mogelijk te ondersteunen, werken we sterk vanuit onze kernwaarden: klantgerichtheid, innovatiekracht, flexibiliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid. 

We signaleren maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen zodat we een up-to-date dienstenpakket aan kunnen bieden. Rijnbrink ontwikkelt zich van een maatschappelijke organisatie die werkt vanuit overheidssubsidies naar een maatschappelijke organisatie met een gezonde zakelijke klantgerichte bedrijfsvoering. Een flinke dosis ondernemerschap zien wij als de basis voor succes. 


Enthousiast over de vacature? 

Heb je zin om als strategisch adviseur bij ons aan de slag te gaan en heb je daarvoor de juiste bagage?  Stuur dan voor 13 februari a.s. je motivatie en cv naar mevrouw M. van Ham (bestuurder) via de sollicitatiebutton.  Daarna starten we met de selectie en ontvang je van ons bericht.

Wil je meer weten, dan kun je terecht bij Pauline Poland, coördinator team Strategie en Organisatieontwikkeling,  bereikbaar via pauline.poland@rijnbrink.nl of 06-13471715 (op maandag en donderdag van 13 tot 14.30 uur) of Michael Smit, strategisch adviseur, bereikbaar  via  06-57629230. 

De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdagmiddag 22 februari 2019.