Uitvoerend producer “Leven Lang Ontwikkelen”

28 uur per week

Bibliotheek Salland

 

“Als enthousiaste regelaar zorg jij dat onze activiteiten en diensten in de bibliotheek goed verlopen.”

 

De Bibliotheek Salland helpt mensen bij hun ontwikkeling. Van beter leren lezen en schrijven, tot het behendiger worden op de computer. Daarvoor organiseren we allerlei activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en cursussen. Dat doen we zelf, met vrijwilligers maar ook in samenwerking met andere organisaties.

Na de roerige corona jaren willen we onze dienstverlening op dit gebied actualiseren. En de vorm hiervan nog meer in afstemming brengen met de wens van de doelgroepen. Zodat we nog meer mensen op een passende manier kunnen bereiken.

Als uitvoerend producer “Leven lang Ontwikkelen” zorg je met creativiteit en energie dat nieuwe activiteiten en diensten goed georganiseerd en uitgevoerd worden welke bijdragen aan de programmalijn “Leven Lang Ontwikkelen”. De kern ligt hierbij op taal- en digitale vaardigheden met in het verlengde daarvan producten en diensten op het gebied van werk en inkomen, financiën, gezondheid en rekenvaardigheid. 

Samen met maatschappelijke partners realiseren we een breed non-formeel educatieaanbod en kunnen cursisten in de bibliotheek oefenen met taal en andere vaardigheden. Daarnaast bieden we hulp en ondersteuning bij concrete vragen, bijvoorbeeld bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Jouw functie

Je werkzaamheden zijn het regelen van de benodigdheden zoals apparatuur, sprekers en alles wat nodig is bij de uitvoering van onze activiteiten. Ook ben je in staat het programma enthousiasmerend over te dragen naar andere medewerkers die bij de uitvoering betrokken zijn. Je gaat de contacten onderhouden met deelnemers en vrijwilligers.

Jij

 • Heb affiniteit met de doelgroep, beschikt over kennis en vaardigheden om een passende dienstverlening tot uitvoering te brengen en doet dit op een voor de doelgroep aansprekende wijze;
 • Bent initiatiefrijk, weet denken en doen met elkaar te combineren en je wil je maximaal inzetten voor de met name kwetsbare doelgroepen in onze samenleving en begrijpt wat hiervoor nodig is;
 • Je bent sociaal, klantgericht en vindt het leuk om gastvrij naar bezoekers op te treden;
 • Bent proactief, gedreven en enthousiast om je maximaal in te zetten voor onze samenleving.

Daarnaast heb je:

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Een zelfstandige manier van werken;
 • Het talent om anderen enthousiast mee te krijgen in jouw activiteiten.

Wij bieden

 •  Marktconform salaris op basis van schaal 6 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.150,- en max.€ 2.930,-bij 36 uren p.w.);
 • De mogelijkheid om flexibel te werken;
 • Een leuke, informele en open werksfeer;
 • Uitdagend werk;
 • De kans om jezelf te blijven ontwikkelen;
 •  Een aanstelling voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), meerkeuzeregeling; fietsenplan, fitness en laptop/tablet.

Jouw werkplek

 

Bij Bibliotheek Salland werken we voor en met maatschappelijke partners, scholen, gemeenten én onze leden en bezoekers in de gemeenten Olst-Wijhe, Ommen en Raalte. Samen willen wij mensen helpen ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten.

We zijn een Bibliotheek die inwoners voorziet van informatie, inspiratie en vaardigheden.  Zo kan iedereen optimaal deelnemen aan de samenleving.

Kortom, een overzichtelijke organisatie met een grote maatschappelijke ambitie!

 

Zie je deze functie helemaal zitten?

 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 17 oktober 2022 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Jetze Dam, Programmamanager Leven Lang Ontwikkelen, via 06 - 51 389 189 (maandag t/m donderdag).

De eerste gesprekken zijn gepland in week 43.

Voor het werken bij de Bibliotheek is een recente VOG vereist.

 

 

Acties