Coördinator Formulebibliotheek in Zwartsluis en Hasselt

Coördinator formulebibliotheek
20 uur per week
Bij Stichting Zwartewaterland: vestigingen Zwartsluis en Hasselt“Ben jij de verbindende schakel tussen bezoekers, medewerkers en samenwerkingspartners?”

Voel jij je als een vis in het water in een maatschappelijke context? Sta je altijd klaar voor de bezoekers en schakel  jij moeiteloos met jouw collega’s en partners binnen en buiten de Bibliotheek? Zit klantgericht en proactief zijn in jouw genen? En maakt het organiseren van activiteiten jouw werk binnen de Bibliotheek nog interessanter? Lees dan snel verder!

De Bibliotheek is meer dan een ruimte waar je boeken kunt lenen. Het is een inspirerende ontmoetingsplaats waar bezoekers van jong tot oud worden uitgenodigd deel te nemen aan diverse activiteiten en worden verleid met een schatkamer vol met materialen, ideeën en verhalen.

Jij zorgt ervoor dat de Bibliotheek een aantrekkelijke plaats is om te lezen, leren, deel te nemen aan de maatschappij, geïnspireerd te worden, informatie te vinden of ontmoeting mogelijk te maken. Gezamenlijk met het team ben je (mede) verantwoordelijk om de noodzakelijke samenwerking met diverse partijen uitstekend te laten verlopen en verder invulling te geven. Je ondersteunt jouw collega’s en de vrijwillige gastvrouwen en -heren hierin en gezamenlijk met diverse lokale partners kom je tot de organisatie van de diverse werkzaamheden. Je werkt tevens mee aan een aantrekkelijk programma dat aansluit bij de behoeftes van de bezoeker en de lokale samenleving.  

Je hebt kennis van de totale dienstverlening van de Bibliotheek en weet de bezoeker te informeren en te interesseren voor het brede aanbod van de bibliotheek. Je werkt aan een toegankelijke en klantvriendelijke Bibliotheek en faciliteert de diverse activiteiten. Je houdt je onder meer bezig met het promoten en verstrekken van informatie en advies omtrent de collectie (fysiek én digitaal) en het aanbod in programmering, je draagt zorg voor een aansprekende inrichting die aansluit bij de behoefte van onze bezoekers en je bent hét aanspreekpunt van de Bibliotheek. 


Jij hebt

 • Een afgeronde mbo 4 opleiding, in bijvoorbeeld informatiebemiddeling of hospitality;
 • Kennis van en/of affiniteit met bibliotheekwerk en de maatschappelijke/educatieve sector; 
 • Ervaring in een gastvrije werkomgeving;
 • Een flexibele, proactieve instelling en uitstekend kunnen communiceren en samenwerken; 
 • Goede digitale vaardigheden en kennis van en affiniteit met boeken en andere media: werken met social media, tablets, apps en e-books zijn voor jou geen probleem; 
 • Brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen.

Jij hebt oog voor de variëteit aan gebruikers van de Bibliotheek. Je hebt een open, enthousiaste benadering en kunt met je verbindende kwaliteiten laveren tussen de verschillende partners. Je organisatorische talenten ondersteunen je bij de opzet en uitvoer van activiteiten.


Wij bieden

 • Een salaris op basis van schaal 6 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 2.006,- en max. € 2.735,- bij 36 uur p/w); 
 • In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid behoort verlenging tot de mogelijkheden; 
 • Een inspirerende  werkomgeving binnen een betrokken team;
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;
 • Goede secundaire voorwaarden, zie: www.werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden.


Waar ga je werken

Stichting Bibliotheek Zwartewaterland bestaat uit  drie locaties: Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. De laatstgenoemde twee vestigingen waarvoor een coördinator gezocht wordt, verschillen in vorm en karakter met elk hun eigen setting en dynamiek. Hasselt beschikt over een eigen gebouw, Zwartsluis is gehuisvest in de Sluuspoort samen met diverse andere (culturele) organisaties. 

Het enthousiaste en betrokken team bestaat uit 7 vaste medewerkers en een groot aantal vrijwilligers.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.bibliotheekzwartewaterland.nl 

Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor vraagstukken. Wij helpen onze klanten ontwikkelingen in de samenleving te signaleren en bieden producten en diensten om daar op in te spelen. Onze visie op de toekomst van de branche en het maatschappelijke veld is ons kompas.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. We werken vanuit onze kernwaarden: klantgerichtheid, innovatiekracht, flexibiliteit, efficiëntie en resultaatgerichtheid.

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl 


Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 26 februari 2019 via de sollicitatiebutton. 

Wil je meer weten, dan kun je informatie inwinnen bij Hans Hilbers, directeur bibliotheek Zwartewaterland, via 06 20 037 971.


De gesprekken vinden plaats op maandag 11 maart 2019.