Programmamaker Leven lang leren en ontwikkelen

Graafschap bibliotheken en Brummen| Voorst

24 uur per week 

 

Wil jij mensen iets laten beleven dat hun leven verrijkt?

De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud. Het is dé plek waar mensen een leven lang kunnen leren. Programmamaker Leven lang leren en ontwikkelen is een uitdagende en maatschappelijk relevante functie waarin je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling, de coördinatie, de programmering en de uitvoering van activiteiten rondom de programmalijn Leven lang ontwikkelen. Je weet wat er speelt in de maatschappij en zorgt voor afwisselende programma’s. Je weet de doelgroep te vinden, bouwt een sterk netwerk op en onderhoudt deze. 

Je maakt onderdeel uit van Team de Verdieping. Team de Verdieping stimuleert het leren en ontwikkelen van de inwoners van de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en Voors. Zij kunnen zich zelfstandig redden in de samenleving en zijn intrinsiek gemotiveerd om zich verder te ontwikkelen op het gebied van de informatiesamenleving en cultuur. Je zet, samen met je collega’s, actief in op een programma van activiteiten passend bij de vraagstukken van deze tijd. Actuele thema’s, nieuwe werkvormen en samenwerking met vele partijen zijn hierbij vanzelfsprekend.

Jij ontwikkelt en organiseert activiteiten en projecten samen met onze partners, collega’s, vrijwilligers en inwoners. Je hebt oog voor maatschappelijke vraagstukken en kunt deze op een creatieve manier omzetten naar een aantrekkelijk en laagdrempelig aanbod. Je werkt planmatig, coördineert, activeert en verbindt. Dat vraagt een vraaggerichte aanpak; voor en met de doelgroep. Verbinding en dialoog zijn belangrijke componenten in deze functie net als het uitwisselen van opinies en opinievorming. De activiteiten zijn gericht op de inwoner die kennis wil ophalen en/of wil delen, een onderdeel daarbij is o.a. community building (gemeenschapsvorming).

Jij hebt

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Relevante, aantoonbare ervaring;
 • Een brede interesse in maatschappelijke en culturele trends en lokale ontwikkelingen;
 • Kennis om trends en ontwikkelingen samen met team de Verdieping om te zetten in een activiteitenprogramma en kan dit ook uitvoeren
 • Oog voor de juiste doelgroepen en weet deze ook te vinden;
 • Uitstekende digitale vaardigheden en weet deze op de juiste wijze in te zetten binnen de activiteiten;
 • Een rijbewijs en de beschikking over een auto.

Daarnaast ben je een open, leergierige en inspirerende persoonlijkheid; innovatief en resultaatgericht, ondernemend en flexibel in werktijden, praktisch ingesteld en proactief. Jij bent in staat om snel wegwijs te worden in de actuele ontwikkelingen en organisatorisch sterk. Je bent een teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent een netwerker pur sang en legt verbindingen tussen partners, collega’s en burgers, beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en je bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus.

Wij bieden

 • een interessante en inspirerende werkomgeving;
 • veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;
 • een marktcomform maandsalaris op basis van schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. €2.860,00 en max. €3.665,00 bij 36 uur per week;
 • een informele, open en prettige werksfeer;
 • een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met zicht op verlenging;
 • een aanstelling voor 24 uren per week waarbij je voor alle zeven locaties programma’s maakt.

Waar ga je werken

Bij Graafschap bibliotheken met vestigingen in Gorssel, Lochem, Warnsveld, Zutphen en voor de vestigingen in Brummen|Voorst

Klik voor meer informatie: Graafschap bibliotheken

Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel, waar wacht je nog op? Reageer vóór 21 augustus 2022 via de sollicitatiebutton.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Barbara Deuss, programmamanager Graafschap bibliotheken. T: 06-10203269.

De eerste gesprekken vinden plaats vanaf 1 september 2022.

 

 

Acties