Vrijwilligerscoördinator

20 u/w

Bibliotheek Kampen


“Ben jij die krachtige maar sensitieve coördinator die bij ons het vrijwilligersbeleid verder komt vormgeven?”


In de veranderende wereld van nu, verandert de Bibliotheek mee. Waar het voorheen hoofdzakelijk draaide om boeken, lezen en lenen, staat nu de maatschappelijke en educatieve rol die de Bibliotheek heeft centraal: midden in de maatschappij en met een zo laag mogelijke drempel. Iedereen is welkom, iedereen kan meedoen.

Met de verandering van de Bibliotheek verandert ook de organisatie: we richten de organisatie in langs de inhoudelijke programmalijnen en zoeken de samenwerking met burgers op. Samenwerking om mensen te verbinden aan onze organisatie en aan de taak die wij vervullen, maar ook om mensen kansen te bieden om zich te ontwikkelen. Wij werken nu al samen met vrijwilligers ter ondersteuning van programma’s als de VoorleesExpress, Boekstart en het Taalpunt. Binnenkort gaan we dit uitbreiden met de functies collectiehulp en gastheer/-vrouw in de publieksservice.

De kaders van ons vrijwilligersbeleid staan. Voor de verdere ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het beleid zoeken we een stevige, mensgerichte coördinator.


Jij gaat

 • Vrijwilligers werven en/of afspraken maken met samenwerkingspartners in het sociaal domein over inzet van mensen. Jij bent iemand met mensenkennis en zoekt steeds naar de optimale balans tussen de motivatie en mogelijkheden van de (vrijwillige) medewerker en het belang van de organisatie. 
 • De samenwerking tussen professionals en vrijwilligers in de publieksservice vormgeven en ondersteunen.
 • In samenwerking met de collega’s van de twee nieuwe teams inspiratie & participatie en jeugd & educatie vrijwilligers inwerken, begeleiden en waar nodig intern opleiden. 


Jij bent 

Iemand die met visie en strategisch inzicht bouwt aan een betrokken groep vrijwillige medewerkers die de organisatie kan ondersteunen bij haar werk. 

Jij beschikt over

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring binnen een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met en kennis van de doelgroep: de (potentiële) vrijwilliger en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Mensenkennis en sensitiviteit, het vermogen te schakelen tussen een diversiteit aan mensen;
 • Kennis van werving en selectie, deskundigheidsbevordering en (het opzetten van) een waarderingssysteem;
 • Flexibele inzetbaarheid (binnen de gevraagde 20 uur);
 • Een lokaal netwerk is een pré.

Heb jij een luisterend oor voor de belangen van je collega’s, vrijwilligers én de organisatie en weet je die om te zetten in een uitvoerbaar en aantrekkelijk vrijwilligersbeleid? Heb je daarnaast ervaring met én beschik je over vaardigheden voor teamcoaching, dan heb je een streepje voor.


Wij bieden

 • Salariëring in schaal 8 van de Cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief, afhankelijk van kennis en ervaring min. € 2.603,- en max. €  3336,- bij 36 uur/week).
 • Een tijdelijke aanstelling van 20 uur per week voor de duur van een jaar, met bij wederzijdse tevredenheid zicht op verlenging.
 • De mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en deels thuis te werken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering en een laptop. 
 • Een informele werksfeer en bevlogen collega’s.


Waar ga je werken

Bibliotheek Kampen is een klantgerichte bibliotheek in de Stadskazerne, waar iedereen zich welkom en thuis mag voelen. In de Stadskazerne zijn ook het Stadsarchief, de Stadsarcheoloog, de lokale omroep RTV IJsselmond en de Tourist Information gevestigd. Het is een dynamische plek waar altijd iets te beleven valt. Dat vertaalt zich in een gevarieerd programma met workshops, lezingen, activiteiten en exposities.

De Bibliotheek zelf richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van mensen in alle leeftijden en de verbetering van hun kansen in de maatschappij. Daar worden boeken en andere informatiebronnen bij ingezet, maar dat zijn slechts middelen ten dienste van het doel. En dat doel is het stimuleren van zelfstandigheid en ontwikkeling, zodat iedere burger actief aan de samenleving kan deelnemen.

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Professionaliteit, klantbeleving en samenwerking zijn speerpunten. Het team bestaat uit bevlogen en betrokken mensen die van aanpakken weten. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid staan hoog in het vaandel, even als eigen inbreng.


Rijnbrink

Je komt in dienst bij Rijnbrink. Een provinciale ondersteuningsinstelling voor maatschappelijke culturele organisaties met het accent op de bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Wij bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering, educatie en cultuur.

Wij zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor vraagstukken. Wij helpen onze klanten ontwikkelingen in de samenleving te signaleren en bieden producten en diensten om daar op in te spelen. Onze visie op de toekomst van de branche en het maatschappelijke veld is ons kompas.

Wij zijn een maatschappelijk betrokken organisatie die grote waarde hecht aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze maatschappelijke en culturele partners zetten we ons hier iedere dag voor in. 

Kijk voor meer informatie op www.rijnbrink.nl 


Laten we kennismaken!

Is deze baan iets voor jou? Wij ontvangen graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken.

Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button “Solliciteren” en stuur je cv en motivatie in vóór 28 april 2019.

Wil je meer weten over de functie, dan kun je vanaf 12 april informatie inwinnen bij Annette Schol  op 038-3331828 of 06-48387944.

De eerste gesprekken vinden plaats op 9 mei 2019.