Georges Elissen

Senior Adviseur.

Sinds 1 oktober 2018 werk ik bij Rijnbrink. Een bewuste keuze om terug te keren naar de ‘bibliotheekwereld’ na eerder gewerkt te hebben in Apeldoorn en Amersfoort in de bibliotheek-, erfgoed- en cultuursector.

Binnen Rijnbrink houd ik me bezig met het ondersteunen van de Gelderse en Overijsselse bibliotheken met het ontwikkelen van (innovatieve) publieksactiviteiten. Dit valt binnen de lijn ‘Persoonlijke ontwikkeling’, waarbij het gaat om de bibliotheek als plek voor debat, ontmoeting en een leven lang leren.

Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en divers: bijvoorbeeld het opzetten van een leergang ‘hoe maak ik publieksprogramma`s?’, het uitvoeren van een strategisch in te zetten kansenscan tot het verbinden van een lokale bibliotheek aan de activiteiten van de lokale erfgoedinstelling.

Het werken op locaties in Gelderland en Overijssel, de vrijheid om thuis te werken, het samenwerken met diverse partners (van gemeente, provincie tot directeuren en culturele programmeurs) maken het werk zelden saai. De collega`s binnen Rijnbrink zijn gedreven mensen met een hart voor de bibliotheek. Ieder vanuit zijn eigen kennis en expertise en netwerk. Samen met de bibliotheken helpen we de bibliotheken verder!