Sandra Timmer

Programmacoördinator


Sandra Timmer Wat de flexpool van Rijnbrink @Work mij heeft gebracht!

Herken je het? Je bent op een bepaalde leeftijd, je kinderen gaan naar het voortgezet onderwijs en de onrust komt op gang. Je maakt de balans op; wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Herken je het niet? Dan komt het misschien nog… 
In de zomer van 2016 kwam ik helemaal in deze gedachtestroom. Ik werd dat  najaar 39 jaar en mijn jongste begon als brugger op het VO. Ik begon mij af te vragen wie ik ben, wat ik nou echt wil en en wat ik kan (of juist niet)?!

Toeval
Bij Bibliotheek Noordwest Veluwe had ik het (en nog steeds) enorm naar mijn zin. Toch was er onrust; ik kon niet meer uren krijgen en daarnaast wilde ik eigenlijk wel eens werken aan het verbreden van mijn horizon. Ik werkte immers als bijna 4 jaar bij dezelfde organisatie ? Dat rond die tijd een advertentie van Rijnbrink @Work in mijn mailbox verscheen, kan geen toeval zijn. 
Ik besloot met @Work in gesprek te gaan. En met succes! Rijnbrink @Work heeft mij gegeven en gebracht waar ik op hoopte. Tijdens een erg prettig gesprek met Lydia zijn alle mogelijkheden besproken: van taken tot reistijd, van beschikbaarheid in uren tot projecten. Vrijwel direct na mijn aanmelding werd ik benaderd voor een klus van max. 6 maanden bij Stadkamer Zwolle. Een klus die ik met beide armen aangreep. Ik heb hier veel  leermomenten meegemaakt. Mede dankzij deze leermomenten én fijne collega’s, heb ik uiteindelijk 2 jaar met heel veel plezier bij Stadkamer Zwolle gewerkt. 

Nieuwe uitdaging
Momenteel werk ik, naast mijn werk bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe, bij een commercieel bedrijf. Dit is mede dankzij de ontwikkelcheque van de VOB tot stand gekomen. Dit traject loopt overigens niet via Rijnbrink @Work, maar sloot feilloos aan.

Waardevolle ervaring
Een kijkje nemen in de keuken van andere (Bibliotheek)organisaties is een waardevolle ervaring. Ik ben trots op Bibliotheek Noordwest Veluwe en mijn collega’s! Maar dankzij Rijnbrink @Work heb ik de kans gekregen om elders ervaring op te mogen doen. Ik weet nu dat iedere Bibliotheek haar eigen kaders, werkwijze en invalshoeken kent. Ik kijk nu met andere ogen naar andere (bibliotheek)organisaties. Kan dat al na deze 2 ervaringen? Jazeker!

Terugblikken 
In het voorjaar van 2019 maak ik opnieuw de balans op; wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Dankzij de ervaringen van afgelopen 3 jaar ben ik veel verder dan waar ik 3 jaar geleden stond. Dat Rijnbrink @Work daaraan heeft bijgedragen, verdient een pluim. Persoonlijke betrokkenheid vind ik kenmerkend voor het enthousiaste team van @Work!
Ik raad het dan ook iedereen aan. Kijk eens verder dan alleen je eigen (bibliotheek)organisatie. Wat kan jij betekenen voor een ander. Ga het gesprek eens aan met het team van Rijnbrink @Work! Wat heb je te verliezen?