Bart Veldhuis

Medewerker Servicedesk“Het is inmiddels al bijna 6 jaar geleden dat ik als stagiair bij Rijnbrink binnenkwam. Of eigenlijk moet ik zeggen de OBD (Overijsselse Bibliotheek Dienst). Inmiddels zijn we natuurlijk Rijnbrink en dat bevalt me erg goed. Nadat ik mijn schoolperiode had afgerond ben ik 3 jaar geleden begonnen als fulltime werknemer op de Servicedesk van Rijnbrink. Er is veel veranderd nu we zowel Gelderland als Overijssel ondersteunen, maar de sfeer is altijd goed gebleven. Het is alleen maar fijn dat we nu nog meer Bibliotheken kunnen ondersteunen. Ook zijn er intern veel nieuwe functies ontstaan. Ik vind het mooi om te zien dat Rijnbrink de afgelopen jaren een professionaliseringsslag heeft gemaakt.

Bij de Servicedesk helpen we voornamelijk Bibliotheken; hebben zij een probleem met hun ICT of met Wise? Dan helpen wij hen door dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Wise is het systeem waarmee boeken in de Bibliotheek worden gescand en uitgeleend. Ook ondersteunen wij scholen die gebruik maken van Wise op school. Dit moet natuurlijk goed functioneren. Klanttevredenheid vinden we erg belangrijk, hebben wij een Bibliotheek of school geholpen? Dan vragen we hen altijd om feedback, door middel van een cijfers te geven via TOPDesk. Met dit registratiesysteem willen we onze klanttevredenheid iedere keer weer verder optimaliseren. Ook monitoren wij de IT omgevingen van de Bibliotheken die onder ons beheer vallen. Zo kunnen wij proactief beheer uitvoeren en eventuele storingen voorkomen voordat de Bibliotheken hier last van ondervinden.

Onze uitdaging? Ervoor zorgen dat alles blijft werken, zowel binnen als buiten Rijnbrink. Maar natuurlijk ook voor een vlekkeloos contact tussen Bibliotheken en externe partijen waarmee zij samenwerken. Zo werkt een Bibliotheek met meerdere externe partijen als het gaat om betaalautomaten, internet lijnen, publiekswerkplek regulering en verschillende websites. Aan ons de taak om zo goed mogelijk samen te werken met deze partijen, zodat de Bibliotheek daardoor ontzorgt en geholpen wordt!”