Sahar Yacoob

Stagiaire bij Rijnbrink op de financiële afdeling.

“Ik wilde erg graag mijn stage voor versnelde financiële administratie doen bij Rijnbrink, omdat ik veel over de onmisbare rol van Rijnbrink in de samenleving en maatschappij had gezien en gehoord.

Voordat ik Irak vijf jaar geleden als christen moest ontvluchten, ben ik daar universitair op wiskunde afgestudeerd. Vervolgens heb ik jarenlange ervaring als docent en daarna als directeur van een hogeschool opgedaan. Naast mijn werk was ik vrijwilliger voor de christelijke kerk in Bagdad voor kinderen. Op een dag werd ik bedreigd door onbekenden en moest noodgedwongen mijn land achterlaten.

Gelukkig zijn er ook nog goede mensen in deze wereld. Het UAF heeft me geholpen om een versnelde studie te volgen waarin mijn studie in één jaar moest worden afgerond. Ik besloot voor mezelf: “Nooit opgeven, wat voor obstakels je ook tegenkomt. Ik zal uiteindelijk bereiken wat ik wil bereiken”. Daarbij probeer ik niet te veel te denken aan negatieve opmerkingen van anderen, omdat ik niet op negativiteit kan bouwen.

Nu kan ik mijn verhaal vertellen en ik ben er van overtuigd, dat ondanks mijn moeilijke situatie, ik iets positiefs kan brengen in Nederland. Ook al moet ik veel meer moeite doen dan iemand die hier opgegroeid is. Ik hoop een kans te krijgen om iets te kunnen doen voor dit land, en anderen te laten zien dat ik waardevol ben. Voor mij is werken namelijk: plezier!

Voor mijn studie moest ik een stageplek vinden en daarvoor heb ik contact met Rijnbrink @Work opgenomen, waar ik mijn studievoorwaarden voor mijn opleiding heb doorgegeven. Door hen heb ik een geschikte plek gekregen, waar mijn school en mijn begeleider van mijn school heel tevreden over zijn. Ik heb op school veel geleerd. Maar tijdens mijn stage bij Rijnbrink, heb ik heel veel praktijkervaring opgedaan, door de uitleg en begeleiding van de deskundige collega's en de nieuwe digitale invoermethodes die bij Rijnbrink gebruikt worden. Daarom wil ik alle mensen die mij gesteund hebben heel erg bedanken!”